реклама партнерів:
Головна › Новини › ПОГЛЯД

Сибіряки хочуть вийти зі складу Росії

"Одна Сибір неісходима..." - писав Тарас Шевченко, називаючи Сибір так, як її звуть місцеві жителі - у жіночому роді. І ось зараз поступово нарощується сибірський сепаратизм - місцеві, які ніколи себе росіянами не вважали, хочуть мати самостійну державу. Для боротьби за неї створено Сибірський Державний Союз.

Відео СДС можете переглянути за цим посиланням: Сибірський Державний Союз

Тільки відсутність державної інформаційної політики в Україні може здивувати українця таким прагненням: сибірський рух "областнічество" має більш, ніж столітню історію. Його ідеологи Ніколай Ядрінцев та Потанін давно сформулювали сибірські відмінності від московських. Вони стверджували, що навіть клімат виступає сепаратистом...

В свідомості російської інтелегенції все більше наростає передчуття розпаду Російської Федерації, у якій навіть нема російської республіки. Відомий письменник Захар Прілєпін пише: "При сохранении нынешнего положения вещей русская нация ещё при нашей с тобой жизни имеет все шансы потерять себя, свою самость: не только в культурном смысле, но и в демографическом. Россия уже в ближайшее десятилетие перестанет справляться со своей географией ы не сможет выполнять свою давнюю роль - хранителя евразийских пространств. Это будет означать приближающийся финал нашей прекрасной истории". (Інтерв'ю "Литературной газете" в 2011 році).

Так що боротьба за Україну - це останній і хибний шлях камарильї Путіна по врятуванню Росії. І - безнадійний.

Василь ЧЕПУРНИЙ



Теги:Сибірський державний союз, Сепаратизм, розпад РФ, Сибір, захар Прилєпін


Читайте також



Коментарі (1)
avatar
1
В Сибири НИКОГДА не было россиян, были только "гастарбайтеры" из РАШИ.Так,что Путане следует заказывать билет к Лукашенке и пипец.
avatar