реклама партнерів:
Головна › Новини › ПОДІЇ

Шахтарський "не бунт" в російському місті

Про події, що відбуваються в російському місті Гуково, я пишу з перших днів війни. Це дуже важливо, адже Гуково Ростовської області - це прикордоння. Маленьке, вмираюче шахтарське містечко Росії.

Його хутори і села досі без доріг і газу. Люди, колишні шахтарі, опалюють будинки хмизом, вирубуючи на дрова сади в кинутих дворах, та рідкісні посадки.

Шахти РФ закрила в Гуково вже давно, не рентабельні. Гуковский пласт стоїть на тому ж Донецькому кам'яновугільному басейні, що ще раз говорить нам про те, що абревіатура Донбас це совково-російське, від якого потрібно декомунізуватися.

Події, що відбуваються в Гуково важливі особливо тим, хто шукає відповіді на питання «як живе Росія», «що таке русскій мір», і «де в Росії жити так добре, що туди хочуть деякі російськомовні українці».

Шахти закриті. Шахтарів спробували перевчити на пекарів, але де взяти стільки пекарень, питання?

Люди їдуть на заробітки в Москву. Чому не розвинене в районі фермерство, що завжди дивувало сусідів, українців зі Свердловська, Луганської області (стоїть навпроти Гуково), де 8 великих фермерських господарств, не рахуючи малих.

Дві ще працюючі шахти були віддані в оренду (згадаєте ще наш ахметовський ДТЕК), але орендар вже три роки не платить зарплату. Три роки люди ходять на роботу і беруть кредити, щоб віддати кредити. Як так можна і чому немає Майдану, питання, яке тут же задають гарячі українці, і на який не можуть відповісти холоднокровні росіяни. Кажуть, довго запрягають. Я доповнюю цю російське прислів'я по-своєму, - російські довго запрягають і все одно нікуди не їдуть.

Зараз, правда, в Гуково дуже розвинена торгівля. Будують ще один великий торговий центр, піднялися підприємці-торговці. Це пов'язано з війною. На фронт з Росії в Україну їдуть військові. Які скуповують в Гуковських магазинах швидкого приготування продукти. В Гуково лікуються терористи з «л-ДНР», які там же витрачають свої зароблені на війні гроші. Але, головні годувальники Гуково, це громадяни окупованих територій Луганської і Донецької області, які їдуть в РФ, щоб купити дешевші продукти, ніж в «л-ДНР». Шахтарям Ровеньків, Свердловська (Должанський, Україна), Краснодона (Сорокино), Червоного променя (Кришталевий), Луганській області, отримуючи зарплату на ТОВ ДТЕК на гривневі карти, вигідніше робити покупки в Гуково, так як курс рубля до гривні на картах встановлюється НБУ, а не «бандою Плотницкого».

Зараз покупки жителів України, які опинилися в окупації, це 80% виторгу магазинів в Гуково.

Але розмова не про це. Про шахтарів. Але росіян. Тих, хто три роки ходить на роботу безкоштовно.

Цього літа вони вирішили страйкувати. Зверталися до царя Путіна, голодували. Але ... Це Росія, мужики!

Бачили там ваші голодування по кольоровому телевізору.

Не дочекавшись обіцяних ще влітку виплат, шахтарі Гуково вирішили йти до царського престолу, чолом бити. Тобто організували похід на ...

«На» і були прийняті. Поліція оточила шахтарське місто Гуково в Ростовській області, щоб не дати місцевим страйкуючим гірникам виїхати в Москву на зустріч з депутатами Державної Думи РФ. В результаті автобуси з шахтарями так і не змогли покинути місто і виїзд до столиці не відбувся.

Шановні земляки, які так ретельно і цинічно споганили нам усім життя, вимагаючи доброго Путіна і Росію в Луганській і Донецькій областях!

Ви до війни отримували до 30 000 грн зарплати. Їздили до Туреччини та Єгипту. Лікувалися в Миргороді та Трускавці. Пересіли з «Жигулів» на іномарки. Отримували пенсії від 5 000 до 14 000 гривень. Скажіть, що вам не вистачало? 90-х? Коли все голодували? Коли так само по три роки без зарплати, як зараз в РФ?

Читайте і думайте, що може дати вам РФ.

Шахтарі в Гуково вже кілька років намагаються добитися виплат із зарплати. У хід йдуть масові протести і голодування, про які вже давно забули українські шахтарі, але, якщо в разі виникнення проблем в Україні, вимоги гірників тут же виконувалися, то російським колегам так нічого не вдалося добитися.

Щоб отримати хоч якусь частину грошей до нового року, російські шахтарі зібралися їхати на зустріч з депутатами в Москву, однак дорогу їм перегородили силовики і козачі загони, найняті представниками влади.

Козачі! Загони! Ті, хто зараз вбиває Луганщину, і ті, кого в березні 2014 роки ви не змогли прогнати їх козацькими ссаними ганчірками з наших міст.

Нещасних 150 Гуковських шахтарів, які потребують виплат боргів із зарплати, які 19 грудня 2016 року збиралися біля офісу компанії «Кінгкоул» з наміром поїхати в Москву на зустріч з депутатом Валерієм Рашкіним від КПРФ, оточила озброєна поліція і казаки, які звинуватили гірників, які очікують автобуси на Москву, в проведенні несанкціонованого мітингу і намір провести таку ж акцію в Москві. Потім до шахтарів вийшов мер Гуково, який пообіцяв, що найближчим часом борги будуть погашені, однак шахтарі висловили міському голові недовіру.

Після цього депутат Держдуми комуніст Валерій Рашкин повідомив в Твіттері, що місто Гуково оточене поліцією. «Автобуси до столиці повинні були відправитися в 17. 00, проте шахтарі так і не дочекалися транспорту, за який вони заплатили близько 170 тис. рублів, зібраних у складчину. Більш того, група очікуючих виїзду гірників виявилася в щільному оточенні поліцейських і казачих дружинників. Організатори поїздки заявили, що перевізники не виконали своїх зобов'язань і не надали гірникам обіцяні автобуси, а тому делегати будуть повертати гроші і добиратися до столиці на поїздах, -обурювався російський комуніст ».

Простоявши на вулиці в пікеті, шахтарі зрозуміли, що влада й не збиралася захищати їх і допомагати в отриманні заборгованості. Тому було вирішено відправитися в столицю. Однак все було не так просто. Протягом декількох днів, аж до самої відправки автобусів, поліцейські до пізньої ночі об'їжджали будинки пікетників, намагаючись змусити їх відмовитися від поїздки. Лякаючи тим, що в Москві їх посадять, оштрафують, показуючи при цьому власну безграмотність,

Все місто оточено поліцією, усюди патрулі. За випадковим збігом обставин поїздка шахтарів абсолютно випадково збіглася за часом з масштабною акцією «Антитерор».

Цитата з коментарів соцмереж міста Гуково: «Вражає ця ситуація з шахтарями, як смаженим запахло, відразу приїхали всі "мусора" і перекривають дорогу шахтарям, з дозволу кого вони стоять на всіх виїздах з міста ??? !!! Чому не дають їхати на мітинг шахтарям і всім людям, які стільки часу бабла не отримували, тому що без відома влади в нашому місті нічого б цього не сталося! А зараз, коли вже не жарти, хочуть все укрити це. Хоч би ви все доїхали до Москви, щоб про це президент дізнався, тоді ці чиновники вам будуть зі своєї кишені платити. Тепер би сам пішов на мітинг, щоб вас підтримати! Виїжджайте по одному, по двоє, на машинах, на автобусах. Кооперуйтеся в Ростові і звідти їдьте !! Нам вже ніхто не перекриє. Дай вам Бог добитися правди! », - що говорить про безнадійне майбутнє росіян, які до сих вірять в доброго Путіна.

Ви такого життя хотіли, так, земляки ?!

Олена СТЕПОВА, Інформаційний спротив



Теги:Олена Степова, Гуково, Ростовська область, російсько - українська війна


Читайте також



Коментарі (1)
avatar
1
Мене звуть містер Картер Коллінз, Я приватний кредитор, який видає
кредит приватних і корпоративних осіб. Ви були відхилені
так багато банків? Чи потрібно фінансування для створення вашого бізнесу? робити
Вам потрібно фінансування для розширення вашого бізнесу? Або вам потрібно
персональний кредит?. зв'яжіться з нами :: [email protected]

ФОРМА DATA позичальника

1) ВАШЕ ІМ'Я:
2) Пол:
3) ВАША КРАЇНА:
4) ВАША ПРОФЕСІЯ:
5) Ваш сімейний стан:
6) ТЕЛЕФОН:
7) ЩОМІСЯЧНИЙ ДОХІД:
8) АДРЕСА:
9) МЕТА:
10) КРЕДИТНИЙ ЗАПИТ:
11) КРЕДИТНА ТРИВАЛІСТЬ:

зв'яжіться з нами :: [email protected]
З найкращими побажаннями
Г-н Картер Коллінз
avatar