реклама партнерів:
Головна › Новини › СУСПІЛЬСТВО

Село стереже скандинавська хода

У селі Атюша Коропського району останнім часом покращилась без пекова ситуація – одне, що виїхали з села «проблемні жителі», друге, що село стало значно освітленішим – тут встановлено 223 ліхтарі, але є ще й третя причина. У селі дуже популярною стала скандинавська хода – це коли люди старшого віку ходять з двома палицями. Щовечора на отаке піше «патрулювання» виходять біля півсотні жінок – атюшанок. Відповідно, від них не сховається жоден злодій непоміченим…

Загалом же, як про це говорили на сході села, в Атюші на освітлення за рік спрямовано майже 50 тисяч гривень і в селі фактично не лишилося темних провулків та вулиць. Зроблено і ремонт однієї вулиці села. Щоправда, тривожить те, що село лишилось без штатного електрика, «Укрпошта» погрожує звільнити листонош, великі кошти треба на очистку ставка. Хоча – чому б не могли його почистити сільгосппідприємства, які тут орендують землю, адже мул зі ставка є прекрасним добривом?

Село Атюша – велике: більше 900 жилих дворів, але і 370 дворів уже стоять пусткою. Минулого року народилося 6 дітей, а померли 30 жителів села. Проте надія на відродження села є – вона в активності місцевих мешканців, які освоїли навіть скандинавську ходу. Наступного року Атюша буде відзначати своє 370- річчя, заради якого вже зараз планують свято, щоб привернути увагу земляків і влади до свого села.

Василь ЧЕПУРНИЙ



Теги:злодії, Атюша, Коропська ОТГ, скандинавська хода


Читайте також



Коментарі (0)
avatar