реклама партнерів:
Головна › Новини › СУСПІЛЬСТВО

Митець увічнив воїна

Віктор Ковтун - художник, лауреат Національної Шевченківської премії та Станіслав Ковтун, герой російсько-української війни, що поліг смертю хоробрих - не родичі, тільки однофамільці.

ерший родом з Покошич, а другий - з Атюші, щоправда, все того ж Коропського району. Побувавши на батьківщині героя, художник захотів зробити його портрет. Задля цього взяв одну з фотографій Станіслава і буквально за день намалював.

Художник живе у Харкові, тож на урочисту лінійку до школи в Атюші портрет доставила "Нова пошта". Полотно з образом героя-земляка врочисто передали школі, в якій він навчався і яка тепер носить його ім'я.

Станіслав Ковтун загинув у 28 років, будучи командиром танка 25-ї окремої Дніпропетровської повітрянодесантної бригади. Поліг у бою за Шахтарськ від кулі російського снайпера в останній день липня 2014-го. У селі його шанують. Тож і на урочистостях слова були щирими.

"Станіслав віддав своє життя, аби ми могли сьогодні жити, навчатись і працювати під мирним небом, і наш святий обов'язок - берегти пам'ять про свого героя", - сказав у виступі селищний голова Віктор Журавель. Голова подякував почесному громадянину Коропа, художнику Віктору Ковтуну за цей творчий дарунок, що розповідатиме ще не одному поколінню атюшан про земляка-героя.

Василь ЧЕПУРНИЙ. "Голос України"



Теги:Коропська ОТГ, Віктор Ковтун, Покошичі, російсько - українська війна, Атюша


Читайте також



Коментарі (0)
avatar