реклама партнерів:
Головна › Новини › Гаряча точка

Селяни створюють загони самооборони. Від рейдерів, міліції і влади

У смт Кирсанівка створені загони народної самооборони, які стали відповіддю селян та профспілок на бездіяльність влади у конфлікті з рейдерами під час спроби захоплення Кирнасівського цукрового заводу на Вінниччині.

Про це було заявлено на прес-конференції «Життя за металобрухт: селяни та профспілки самі захищають Кирнасівський завод», яка відбулась 25 травня у Києві.

«Якщо влада і правоохоронні органи не в стані допомогти нам захистити власне майно, а, зрештою, і життя, ми маємо робити це самостійно. Тому ми створюємо загони самооборони», - заявила місцева жителька смт. Кирнасівка Ганна Супрун.

Вона також повідомила, що загони самооборони мають свою «систему зв’язку» - ринву на дроті, - в яку б’ють у разі наближення рейдерів, і за сигналом якої «збирається все село».

Під час прес конференції голова Вінницької обласної організації Всеукраїнської незалежної профспілки „Трудящі” (НФПУ) Ігор Попенко оприлюднив вимоги селян та профспілок: «По-перше, ми вимагаємо, звільнити голову УМВС у Вінницькій області Валерія Ноніка із займаної посади. Адже саме бездіяльність керівництва міліції призвело до трагічних наслідків. Відповідне звернення вже надіслане до міністра МВС Анатолія Могильова. По-друге, - ми пропонуємо Вінницькій ОДА та прокурору області звернутися до суду на захист інтересів держави та домогтися, щоб Кирнасівський цукровий завод було передано до власності держави. По-третє – ми вимагаємо притягти до відповідальності посадових осіб, винних у неналежному розгляді заяви та повідомлення про злочин та надати обґрунтовану відповідь у встановлені законом терміни».

Ігор Попенко також заявив, що рейдерські атаки також можна очікувати і на інші два цукрових заводи області – зокрема, на Красносільський та Турбівський: «Якщо влада і надалі демонструватиме повну бездіяльність, це призведе до того, що цукрова галузь в області буде знищена. Адже рейдери не приховують своїх намірів порізати заводи на металолом»

«У випадку невиконання наших вимог, підуть пішим походом до Києва – до Кабміна та Адміністрації президента. Мовчати ми не станемо», - повідомив заступник голови Вінницької обласної організації Всеукраїнської незалежної профспілки „Трудящі” (НФПУ) Андрій Бондаренко.

* * *
Довідка:
19 травня 2011 під час рейдерської атаки на Кирнасівський цукровий Тульчинського району Вінницької області загинув колишній працівник заводу Віктор Ратушний.

Це не перша спроба захоплення заводу. 26 березня 2011 року невідомі особи в масках проникли на територію Кирнасівського цукрового заводу, спричинивши тілесні ушкодження охоронцям ТОВ «Сахара», які захищають завод. Охоронці на законних підставах, виконуючи свої службові обов’язки, намагалися зупинити нападників, проте нападники застосували проти них фізичну силу. Тому охоронці змушені були покликати на допомогу односельчан. Спільними зусиллями рейдерів вигнали з території заводу.



Теги:самооборона, рейдерство


Читайте також



Коментарі (0)
avatar