реклама партнерів:
Головна › Новини › КРИМІНАЛ

Спроба рейдерства Деснянської Громади: що відбувається?

Багато хто чув про так звану "сесію" депутатів нашої Громади, що "відбулась" минулого тижня. Хочу оголосити свою позицію з цього приводу.

Громада обрала мене Головою вже втретє, як гаранта законності та порядку. Про це я зазначав під час Присяги.
Моя позиція проста — на будь-яке незаконне рішення депутатського корпусу я буду накладати вето до тих пір, поки воно не буде відповідати законодавству. Все має бути згідно букви закону та здорового глузду. Крім того, я ніколи не приховував, що не дам розбазарювати землі та майно Громади. До мене немає сенсу приходити "з пропозиціями" або "ідеями для співпраці, щоб усім було вигідно". Так, можливо для декого я буду незручним та неконтрольованим Головою, але обирали мене мешканці, тому всі мої рішення будуть на їх користь.

Що відбулось минулого вівторка? Всупереч закону, без дотримання процедури, скориставшись моєю та секретаря селищної ради відсутністю, окремі депутати вирішили, що вони самі все проголосують, порахують та виконають. В присутності юристів з сусідньої громади, що надавали їм вказівки, депутати намагались узурпувати владу та вирішити долю Громади самостійно, як їм підказував їх шкурний інтерес.

Про плани щодо "укрупнення" сусідньої громади чую не вперше, але відверто шокований, що саме деснянські депутати докладуть до цього руку.

Це не політична криза у нашій Громаді. Це криза корупційна. Пояснюю: окремі депутати земельної комісії, серед яких депутати Саакян, Коваленко та Солодкий, раніше вже намагались отримати у безоплатне користування землю Громади (фото їх заяв додаю у коментарі на ФБ). Після розголосу та обурення мешканців Громади, вони відкликали свої заяви, бо зрозуміли, що поки я на посаді, то землю Громади їм не отримати. Водночас до Громади надійшли три заяви від осіб, що проживають в Києві та Обухові щодо виділення їм у користування трьох земельних ділянок Громади на березі Дніпра. І хоч ці люди не мають жодного відношення до Громади, шановні члени земельної комісії, нехтуючи інтересами Громади, радо проголосували за виділення землі. Це відома корупційна практика — коли намагаються отримати землю на ім'я інших осіб, щоб приховати свій вплив та причетність. Але і цей фокус не пройшов.

Зрозумівши, що і таким чином землю вони не отримають, Саакян, Коваленко та Солодкий розпочали свої дії по узурпації влади Громади. І яке співпадіння: підбурював депутатів та "ставив на голосування" питання щодо зміни керівництва у Громаді... саме депутат Коваленко, керуючись вказівками юриста з сусідньої громади, а "рахував голоси" — депутат Солодкий. Навіть більше, щоб схилити інших депутатів до своїх незаконних дій, згадані вище діячі вже обіцяли іншим депутатам посади та землі Громади. Дійшло до абсурду: у своїй агонії одні й ті самі посади пообіцяли декільком депутатам одразу.

Цього не буде. Я не перший день Голова Деснянської Громади і на все це буде жорстка реакція. Начальник земельного відділу вже отримав догану. Кожна заява про відведення земельної ділянки буде перевірятись особливо ретельно. Діям депутатів дадуть оцінку правоохоронці: на якій підставі, хто був організатором, хто був підбурювачем, хто надавав поради і яка була кінцева мета — буде встановлена роль кожного учасника.

Я вдячний всім, хто висловив слова підтримки за останні дні. Окремо звернусь до тих, хто намагається зневажити волевиявлення мешканців Деснянської Громади:
Путч ви можете робити у себе на кухні, але тихенько. Про приватизацію Деснянської Громади або її "злив під Остер" навіть не мрійте, зубів не вистачить.

Юрій ОСТАШЕВСЬКИЙ



Теги:Юрій Осташевський, Деснянська громада, рейдерство


Читайте також



Коментарі (0)
avatar