реклама партнерів:
Головна › Новини › ПОЛІТИКУМ

Рухівці будуть обговорювати земельну реформу

На черговому засіданні проводу обласної організації Народного Руху обговоено ситуацію щодо утримання приміщення по вулиці Мазепи, 4 та підготовку до обласної звітно- виборної конференції. Провід, зокрема, констатував активну участь в оплаті приміщення Ічнянської та Борзнянської організацій партії.

Затверджено графік проведення районних та міських конференцій партії. В ході їх проведення запропоновано почати загальнопартійну дискусію щодо продажу землі і взагалі змін у земельному законодавстві.

В інформаційній записці, яка буде надіслана в усі організації Народного Руху для обговорення, зокрема, говориться: "Існуюча система оренди землі насправді є здирницькою і несправедливою щодо власників земельних паїв, шкідливою з точки зору екології і неправильною в сенсі розвитку сільських територій. Адже агрохолдинг, власник якого сидить у Хайфі чи в Лондоні, не буде думати про дороги, школи, церкви і т.д. Вони йому тільки заважають. В той же час фермер, приватний господар – думатиме, бо він там живе.

З іншого боку якщо власники міських квартир мають право продавати своє житло, чому такого права – продавати свою землю – не мають селяни?

Вже не кажучи про масиви земель запасу, не облікованих земель, за які ніхто не платить податків. В одній тільки Кіптівській ОТГ після проведення земельного моніторингу за канадською технологією виявили півтори тисячі (!) не облікованих земель. Схоже, така ж ситуація скрізь.

Партії, які голосно кричать проти продажу землі, насправді виражають волю цих агроолігархів. Це, в першу чергу, «Батьківщина», Радикальна партія Ляшка і «Свобода». Народний Рух виступає за право приватної власності, але на засадах справедливості, а не приватизації за рецептами Кучми – Пинзеника.

В той же час продавати землю за існуючими на сьогодні умовами – неприйнятно. Тому, перш ніж приступати до продажу землі, про намір якого заявила команда діючого Президента, треба виробити законодавчі норми.
Ринок землі має бути ВИКЛЮЧНО в інтересах громадян України і виключно в інтересах дрібних і середніх власників. Латифундисти теж мають існувати, але отримати обмежені права лише оренди, а не власності".

На конференції районних та міських організацій НРУ рекомендовано запросити в якості гостей фермерів, учасників війни на донецько- луганському фронті, священиків Православної Церкви України тощо.

Засідання проводу пройшло під головуванням тимчасово виконуючого обов'язки голови обласної організації Василя Чепурного.

Прес- служба обласної організації НРУ



Теги:продаж землі, Чернігівський Рух, Народний Рух


Читайте також



Коментарі (0)
avatar