реклама партнерів:
Головна › Новини › СУСПІЛЬСТВО

"Розлучатися не варто" -- психолог

Щоб у сім'ї панувала злагода та любов, чоловікові і дружині треба забути слова "не можу" та "не хочу". Так радить сімейний психолог Людмила Герасимчук.

"До мене щотижня звертається понад 10 пар, які хочуть розлучитись, - розповідає Людмила. - Багатьох до сімейного психолога направляють із РАЦСу, декого приводять знайомі. Більшість молодих пар проживають у шлюбі по 1-2 роки. Розлучаються, бо не вміють поступатися, забувають про взаємоповагу. На одному коханні шлюб не тримається. Треба щодня працювати над собою, пам'ятати про самовіддачу та повагу до партнера".

Психолог вчить своїх клієнтів не сваритися через побутові негаразди, роботу і дітей.

"Повірте, ніщо не варте того, аби ваша сім'я розлучилася, - каже психотерапевт. - Навіть ваші діти. Вони виростуть і через 18-20 років підуть з вашої сім'ї, аби створити власну. Ви залишитеся разом. Зберігати сім'ю щасливою непросто, але є кілька елементарних правил, яких варто дотримуватися, аби обидва партнера були щасливими".

По-перше, психолог радить виявляти повагу і проявляти інтерес один до одного.

"Звичайно, у вас можуть бути різні інтереси та хобі, але не забувайте цікавитися справами один одного. Пам'ятайте, що у дружини та чоловіка має бути вільний час. Наприклад, у п'ятницю ви маєте змогу зустрітися з подругою, а чоловік — провести вечір зі своєю компанією. Корисно товаришувати сім'ями, тоді інтереси стають спільними — можна разом сходити на боулінг чи в аквапарк".

По-друге, перед коханою половинкою треба виглядати завжди неперевершено.

"Я ніколи не розуміла жінок, які гарно одягаються, роблять зачіску і макіяж на роботу чи на зустріч з подругою, а перед чоловіком ходять у поношених джинсах чи старому халаті. Вдома перед коханою людиною завжди треба виглядати гарно. Щоб чоловік або дружина розцінювала це як прояв уваги та поваги, ваше бажання постійно їм подобатися".

По-третє, постійно чекайте один одного.

"Не засинайте, доки чоловік або дружина не повернулись з роботи чи зустрічі з друзями, - рекомендує Людмила. - Дозвольте половинці відчути, що ви її чекаєте та любите, не можете заснути без її обіймів. Не зайвим буде відправити есемеску зі змістом: "Я чекаю на тебе. Не можу без тебе заснути". Але дзвінками набридати не варто."

За словами психолога варто не забувати дякувати коханим, говорити про свої почуття до них.

"Розлучитися можна у будь-який час, але повернути назад повагу та любов дуже непросто. Відчуваєте, що хочете посваритися з чоловіком і можете наговорити зайвого, випийте склянку води. Це притуплює гнів і забирає усі негативні відчуття. Не забувайте радувати один одного смачною вечерею, поцілунками і подарунками".

Анна УСІК
газета по-українськи



Теги:розлучення, сімейне життя, молоді пари, психолог


Читайте також



Коментарі (0)
avatar