реклама партнерів:
Головна › Новини › ПОДІЇ

Росіянин вдруге попросив політичного притулку

Це вже друга спроба росіянина нелегально проникнути на територію України У Чернігівській області, поблизу с. Мурав'ї прикордонники затримали росіянина, який спробував незаконно перетнути український кордон. Про це повідомили у Державній прикордонній службі.

Порушником виявився 46-річний росіянин, який хоче отримати в Україні статус біженця та потребує додаткового захисту. Перевіривши документи чоловіка, прикордонники з'ясували, що у серпні минулого року росіянин вже намагався перетнути кордон "з метою отримати статус біженця або особи, яка потребує додаткового захисту в Україні".

Тоді він отримав статус біженця та поїхав проживати в Ужгород, де був затриманий при спробі незаконного перетину кордону з Угорщиною для отримання там політичного притулку.

Втім прикордонники відправили порушника назад до Росії. "Цього разу, після написання пояснень та заяви, даного громадянина для вирішення питання про отримання статусу біженця або особи, яка потребує додаткового захисту в Україні, знову передано співробітникам Державної міграційної служби України", - йдеться в повідомленні Держприкордонслужби.

Нагадаємо, Україна розпочинає спецоперацію для посилення безпеки на державному кордоні. Операція "Кордон-2016" триватиме в період із квітня по листопад. Основною її метою має стати зниження рівня протиправної діяльності на державному кордоні, в прикордонних районах та областях. Проводитиметься вона фактично на усій території держави. ТСН



Теги:російсько- український кордон, операція Кордонсело Мурав'ї, ужгород, притулок


Читайте також



Коментарі (0)
avatar