реклама партнерів:
Головна › Новини › Захоплення

Рейтинг найбільш популярних книг ТОР-10 версія КМЦ «Інтермеццо»-I кв.2010

Читацька аудиторія КМЦ «Інтермеццо» не змінила свого ставлення до лідерів попереднього рейтингу

Дві перші сходинки залишилися за «Чорним вороном» Василя Шкляра («Ярославів Вал», Київ) та «Акурайку» Василя Чепурного («Сіверщина», Чернігів). На 3-тю позиція вийшла серія «Україна Іnсognita» з бібліотеки газети «День» під загальною редакцією Лариси Івшиної. Її оцінили шанувальники виважених досліджень як власної історії, так і не простих українсько-російських і українсько-польських стосунків.
4-те місце посіло двокнижжя «Зело таємниче» Івана Просяника («Аспект-Поліграф», Ніжин). Це видання привернуло увагу шукачів народних оздоровчих рецептів. В поєднанні з давніми дохристиянськими міфами та легендами воно, за визначенням цілителя Євгена Товстухи, може вважатися своєрідною знахарською «Біблією».
Те, що сучасна жінка активніша за розслаблених чоловіків, доводить і наш рейтинг. До 10-ки увійшли відразу дві серії для читачок. 5-та позиція за «Жіночою спокусою» («БАО», Донецьк). Книжки цієї серії подають усе, що допоможе представницям прекрасної статі бути успішними: кар’єра, кохання, діти, здоров’я, стиль, магія, психологія і навіть таємниці самооборони.
6-тий рядок за молодіжною серією «Книжечка для дамської сумочки» («Дуліби», Київ). Тут і еротично-гумористичний посібник з описами різних представників «чоловічого зоопарку», і детективно-пригодницький роман з елементами містики, і сповідь повії на пенсії, старої «райкомівської» шльондри, і екстремальний любовний зв'язок нащадка козацького роду із сучасною феміно-революціонеркою, і роман про найпотаємніші бажання і жіночі любовні фантазії, які ні з ким не обговорюються.
7-у позицію відвоювала серія «Манускрипт» («Зелений Пес», Київ). Нарешті заявили про себе шанувальники драматичної і водночас захоплюючої середньовічної європейської історії. Дослідження «Незнані тамплієри», «Зоря Хрестових походів», «Орлиця у двох коронах» визнаного майстра історичного журналістського розслідування захоплюють увагу з перших сторінок. Культурологічне дослідження Громовиці Бердник (донька Олеся Бердника) «Знаки карпатської магії» доводить, що мольфарство є не просто етнографічним забобоном, а частиною світової шаманської культури.
Певно наближення весни вивело на 8-ме місце вже 10-те (!) видання роману Оксани Забужко «Польові дослідження з українського сексу». Перекладений у Австрії, Болгарії, Голліндії, Італії, Німеччині, Польщі, Росії, Румунії, Угорщині, Швеції, Чехії цей твір включений до ТОР-100 сучасної світової прози. Сексуальна одіссея художника і поетки розгортаючись в Україні й Америці кінця ХХ ст., продовжує захоплювати все нових читачів.
9-та позицію посіло наукове дослідження Ігоря Каганця, директора Інституту метафізичних досліджень «Пшениця без куколю: Хрестове Євангеліє без вставок і спотворень», («Мандрівець», Тернопіль). У монографії на основі логіко-лінгвісьтичного аналізу канонічних текстів розкривається автентичний зміст Хрестового послання сучасному людству.
Замикає рейтинг 10-ю позицією пам’ятка європейської культури доби Середньовіччя Джованні Боккаччо «Декамерон» («Просвіта», Київ) в українських перекладах, у тому числі й «Моцарта українського перекладу» -Миколи Лукаша.

ТОР-10 версія КМЦ «Інтермеццо»-I кв.2010

1. Василь Шкляр, «Чорний ворон», видавництво «Ярославів Вал», Київ
2. Василь Чепурний, «Акурайку», видавництво «Сіверщина», Чернігів
3. Серія «Україна Іnсognita», під редакцією Лариси Івшиної, бібліотека газети «День»
4. Іван Просяника, «Зело таємниче», видавництво «Аспект-Поліграф», Ніжин
5. Серія «Жіноча спокуса», видавництво «БАО», Донецьк
6. Серія «Книжечка для дамської сумочки», «Дуліби», Київ
7. Серія «Манускрипт», видавництво «Зелений Пес», Київ
8. Оксана Забужко, «Польові дослідження з українського сексу», видавництво «Факт», Київ
9. Ігорь Каганець, «Пшениця без куколю: Хрестове Євангеліє без вставок і спотворень», «Мандрівець», Тернопіль
10. Джованні Боккаччо, «Декамерон», видавництво Просвіта», Київ

Прес-служба
культурно-мистецького центру
«Інтермеццо»







Теги:Інтермеццо, Просвіта, книги, рейтинг, письменники, Акурайку, В. Чепурний


Читайте також



Коментарі (0)
avatar