реклама партнерів:
Головна › Новини › СУСПІЛЬСТВО

Реформовано вже дві третини Чернігівської області

Чернігівська область стабільно посідає третє місце за результатами децентралізації та реформування місцевого самоврядування.

Але вона перша в Україні за кількістю районів, на території яких створено об’єднані територіальні громади: в області нема жодного району, де не було хоча б однієї ОТГ.

«Чернігівська область демонструє хороші показники створення громад. Уже діє 50 ОТГ. Вони покривають дві третини території області», — каже голова обласної державної адміністрації Андрій Прокопенко.

Нещодавно він підписав розпорядження, яким визнано фінансово спроможною Ріпкинську ОТГ, в яку планують об’єднатися шість місцевих рад. «Територіальні громади, що об’єдналися, вже почали жити по-новому, з новою якістю отримання послуг та доступу до сервісів, — каже Андрій Прокопенко. — Вони самі визначають, на що витрачати власні фінансові ресурси. До того ж мають пряму допомогу з держбюджету. Лише минулоріч за рахунок державної субвенції ОТГ області реалізували 210 проєктів. У громадах ремонтують школи, лікарні, відкривають ЦНАПи, будують спортивні об’єкти, відновлюють автодороги. Розширюються можливості для молоді. Є перспективи залучення до розвитку громад коштів інвесторів. Звичайно, головний критерій — об’єднані громади мають бути спроможні, тобто здатні забезпечити розвиток територій, а також створити комфортні умови для життя людей».
"Голос України"



Теги:ОТГ, Андрій Прокопенко, Чернігівська ОДА, децентралізація


Читайте також



Коментарі (0)
avatar