реклама партнерів:
Головна › Новини › ЕКОЛОГІЯ

Голова ОДА переймається... сміттям

Воно справді стало проблемою. Усіяне практично навколо всіх сіл, не кажучи про міста, сміття стало проблемою для людей і тварин, бо забруднює і повітря, і воду. Тільки офіційних на Чернігівщині три полігони і 50 сміттєзвалищ твердих побутових відходів. А скільки їх, не облікованих у лісополосах, ярах та байраках, не знає жодна екологічна служба.

Тож голова облдержадміністрації Андрій Прокопенко почав консультації з головами об'єднаних територіальних громад для вироблення спільної стратегії подолання цього рукотворного лиха. Разом із головою Батуринської громади Леонідом Душею він провів зустріч із представниками чеської компанії IVP CZ, яка спеціалізується на сучасних технологіях сортування та переробки комунальних відходів.

Чеська компанія запропонувала рішення із сортування і збирання відходів з подальшою переробкою для матеріального та енергетичного використання. Проект передбачає будівництво заводу, а також облаштування на території області як стаціонарних, так і мобільних пресконтейнерів. Проект фінансується за кошти чеської сторони.

"Пропоноване рішення дасть змогу комплексно покращити сміттєзбиральну та сортувальну мережу і ліквідовувати відходи на високому технологічному рівні, -- каже голова Чернігівської ОДА Андрій Прокопенко. -- Результат -- скорочення кількості сміттєзвалищ на 85 відсотків".

Проект відповідає концепції Євросоюзу не лише в частині поводження з відходами -- він дасть можливість створити нові робочі місця та сприятиме покращенню якості життя жителів. В перспективі громади отримають додаткові кошти для розвитку своїх сіл та міст.
"Голос України"

На знімку: голова Чернігівської ОДА Андрій Прокопенко (в центрі) радиться із представниками чеської компанії.

Фото прес-служби Чернігівської ОДА.



Теги:ОТГ, Андрій Прокопенко, сміття, Чернігівська ОДА, Батурин


Читайте також



Коментарі (0)
avatar