реклама партнерів:
Головна › Новини › ПОГЛЯД

"Просвіта" пропонує тест на українськість

Правління обласного товариства "Просвіта" імені Тараса Шевченка вирішило звернутися до рекламних кампаній Чернігова з пропозицією розмістити соціальну рекламу на своїх білбордах та інших площинах.

"Просвіта" з огляду на вакханалію, затіяну агентами Кремля і підтриману президентом Януковичем, пропонує повідомити в рекламних носіях , що 89 відсотків мешканців Чернігово- Сіверщини під час перепису 2001 року назвали рідною мовою українську. Навіть 11 відсотків росіян назвали рідною мовою українську. Тоді чому ж більше 90 відсотків теле- і радіоефіру є російськомовними?

Пропозиція "Просвіти" стане перевіркою на патріотизм власників рекламних носіїв.



Теги:українська мова, телеефір, Просвіта, Чернігів


Читайте також



Коментарі (3)
avatar
1
А чому б не звернутися до рекламістів напряму? Для початку поспілкуватися за чашкою чаю. Гадаю, насамперед проблема є у відсутності постійного спілкування з проблемних питань у нашому суспільстві. Тому порадив би обласній "Просвіті" ініціювати розгляд мовної проблеми Громадською радою при облдержадміністрації.
avatar
2
Так-так, товариш Шкурко... Ви пропонуєте чашку чаю, а ригіанали пропонують обкладання бізнесу неймовірною кількістю перевірок і кримінальне переслідування у разі відмови виконувати їх розпорядження! Згадайте бабусю і кота... То чиї "добрі побажання" будуть виконувати рекламісти?!
avatar
3
От і запитайте у рекламістів віч-на-віч, а не з плакатів, чи це так складно?
avatar