реклама партнерів:
Головна › Новини › Гарячий коментар

Чернігівська "Просвіта" проти "прекрасного дальока" Ані Романової

Чернігівське міське об’єднання Всеукраїнського товариства «Просвіта» ім. Тараса Шевченка глибоко обурене тим, що напередодні відзначення Дня Конституції України на біг-бордах і сіті-лайтах? розміщених на центральних вулицях м. Чернігова? з’явилася так звана «соціальна реклама» російською мовою.

Нас дуже прикро вразив той факт, що ця «соціальна реклама» розміщена за сприяння Чернігівської міської ради. Це свідчить про порушення міськими чиновниками статті 10 Конституції України, яка визначає українську мову як єдину державну. Також порушено Закон України «Про рекламу», який встановлює, що реклама розміщується державною мовою.

Враховуючи вищенаведене, Чернігівське міське об’єднання Всеукраїнського товариства «Просвіта» ім. Тараса Шевченка звертається до Чернігівської міської ради з проханням з’ясувати, хто саме з міських чиновників надав дозвіл на розміщення соціальної реклами російською мовою.

Ми вимагаємо негайно прибрати цю іноземну рекламу з вулиць нашого рідного українського міста Чернігова.

Натомість Чернігівське міське об’єднання Всеукраїнського товариства «Просвіта» ім. Тараса Шевченка пропонує Чернігівській міській раді розмістити справжню соціальну рекламу українською мовою з цитатами Т.Шевченка, М.Коцюбинського, О.Довженка, С.Русової. Вважаємо, що така україномовна соціальна реклама буде дійсно сприяти залученню туристів до м.Чернігова та створенню привабливого культурного обличчя нашого міста.

Рада Чернігівського міського об’єднання Всеукраїнського товариства «Просвіта» ім. Тараса Шевченка

Від редакції.
Як повідомила у ЗМІ прес-секретар міського голови Ірина Синельник? критикована соціальна реклама вийшла з ініціативи заступника міського голови Анни Романової.



Теги:українська мова, соціальна реклама, Просвіта, міська рада Чернігова, Чернігів


Читайте також



Коментарі (2)
avatar
1
Перша "жовта картка" є!
avatar
2
Пане Василю! 
Ви з Соломахою постійно наводите факти порушеня міською владою Законів і Конституції України, але показуєте лише "жовту картку", на яку міські чиновники особливої уваги не звертають і допускають в своїй роботі нові порушення. 
А коли "Просвіта" почне показувати міській владі "червону картку" в разі порушення нею законів - звертатиметися до прокуратури чи до суду?
Якби Ви зробили таке "перезавантаження" в роботі "Просвіти", та ще робили б це принципово і невідворотно, то ефект був би більший, авторитет "Просвіти" зріс би і прихильників Ваших стало б більше. 
Чи Ви надто залежите від міської влади, щоб зважитись на таке перезавантаженн?
avatar