реклама партнерів:
Головна › Новини › КУЛЬТУРА

35- річчя відновленої "Просвіти"

Сьогодні минає 35 років з часу створення Товариства української мови імені Тараса Шевченка (нині - Всеукраїнське товариство «Просвіта» імені Тараса Шевченка).

Товариство «Просвіта» виникло в 1868 році у Львові з метою культурного розвитку, консолідації народної спільноти та піднесення національної свідомості українського народу. Офіційно створено на Установчій конференції 11-12 лютого 1989 року в Києві як всеукраїнська громадська спілка, що на хвилі національного піднесення об’єднала численні організації та гуртки з метою відродити й утвердити українську мову в Україні й серед українців зарубіжжя. Головою ТУМ було обрано Дмитра Павличка. Учасники цієї організації були найактивнішими у всіх загальнополітичних заходах, які передували відновленню Української держави у 1991 році. Сьогодні Товариство активно працює над утвердженням основ української державності — української мови та історичної пам’яті, здійснюючи велику роботу з патріотичного виховання молоді.

І нині ми не просто святкуємо 35 років відновлення «Просвіти», ми стверджуємося, як господарі й вільні люди на своїй рідній землі, ми боремося за перемогу у війні, розпочатій російським агресором. Адже ми наближаємо перемогу не лише силою нашої зброї, а й вірою, культурою, гордістю за Батьківщину.

Віримо, що дух просвітництва завжди надихатиме нас на величну справу побудови сильної, незалежної і європейської України!

Народний Рух України



Теги:Народний Рух, Просвіта, українська мова, ТУМ


Читайте також



Коментарі (0)
avatar