реклама партнерів:
Головна › Новини › СУСПІЛЬСТВО

Профспілки: майнова тривога

Влада готує законодавчі зміни, які можуть знищити «офіційну» профспілку та зашкодити незалежному профспілковому руху. Про це повідомляє прес-служба Національного форуму профспілок України.

Йдеться про проект закону «Про правовий режим майна загальносоюзних громадських об’єднань (організацій) колишнього Союзу РСР», який вже підписано в Міністерстві юстиції, і, отже, готується до розгляду у парламенті. Проект закону, зокрема, передбачає передачу державі майна громадських організацій, яке було у їх власності за часів Радянського Союзу.

«Незважаючи на те, що у назві закону немає прямих посилань на профспілкове майно, цілком очевидно, що йдеться саме про майно Федерації профспілок України, яке було набуто ще за часів Радянського Союзу. Забрати зараз це майно у профспілок було би неприпустимим кроком, оскільки це лише погіршить ситуацію для соціально незахищених верств населення. Правильніше було би розробити програму використання цього майна на користь соціально незахищених громадян України. Крім того, така «експропріація» суперечить логіці ринкових перетворень в Україні, адже навіть за радянських часів держава не відбирала власність, створену на внески громадян. А в Україні збираються це майно удержавити», - зазначив голова НФПУ Мирослав Якібчук.

За його словами, причиною таких намірів влади є прагнення позбавити організації власної матеріальної бази, яка давали їм змогу мати незалежну від влади позицію.

Як повідомлялося, на розгляд до Верховної Ради готується законопроект, згідно з яким майно, що за радянських часів належало громадським організаціям та профспілкам, буде передано у державну власність.

Прес-служба НФПУ




Теги:НФПУ, профспілки, влада


Читайте також



Коментарі (0)
avatar