реклама партнерів:
Головна › Новини › ПОДІЇ

Прем’єр вимагає звільнення головного лісівника Чернігівщини

Торік обсяг незаконних рубок у регіоні заподіяв шкоди державі на 2,3 млн грн.

Прем’єр-міністр Олексій Гончарук закликав Держлісагентство звільнити голову Чернігівського обласного управління лісового та мисливського господарства Олександра Зінченка.

Про це повідомив Урядовий портал.

Торік обсяг незаконних рубок у регіоні заподіяв шкоди державі на 2,3 млн грн. При цьому, лісопорушниками відшкодовано лише 27,3 тис. грн, тобто менше ніж 0,1%. До того ж, у низці лісгоспів Чернігівщини за 2019-й рік спостерігається незадовільний фінансовий стан та падіння реалізації продукції.

«Наскільки мені відомо, до цього пан Зінченко очолював Харківське облуправління. Зараз ми там теж виявляємо великі правопорушення. Тільки за 2019-й рік виявлено незаконних рубок на понад 350 млн гривень. Але попри це, у червні минулого року попереднє керівництво Держлісагентства, незадовго до приїзду Президента Зеленського до Харкова, вирішило чомусь перевести Олександра Зінченка до Чернігова», — сказав Гончарук.

Він додав, що поза законом ніхто працювати не буде: «Уряд послідовно знищує корупційні схеми та зловживання в лісовій галузі України та розпочинає боротьбу з нелегальними лісопильнями. Тільки минулого року через «чорні ринки» бюджет недоотримав 803 млн грн. Це неприпустима історія».

Гончарук доручив керівникам ОДА запровадити електронний облік деревини всіма лісокористувачами. "Главком"



Теги:харків, Держлісгосп, Гончарук, вирубка лісу, Чернігівліс


Читайте також



Коментарі (0)
avatar