реклама партнерів:
Головна › Новини › СУСПІЛЬСТВО

Поліція Чернігова продемонструвала свої можливості

Представники підрозділів та служб поліції Чернігівщини під час культурно-масових заходів представили громадськості широкий спектр напрямків професії поліцейського.

Правоохоронці продемонстрували дорослим та юним глядачам сучасні зразки спеціальної техніки, спецзасобів та озброєння, що використовуються поліцейськими при виконанні своїх повноважень, а також провели показові виступи спецпризначенців.

Культурно-масові заходи для учнів чернігівських загальноосвітніх шкіл були проведені з метою профорієнтації та популяризації професії поліцейського. На території тренінгового центру Головного управління Національної поліції в Чернігівській області розташувалися експозиції підрозділів служби озброєння, вибухотехнічної служби та підрозділу особливого призначення. Гості могли потримати в руках різного виду зброю та спецзасоби, приміряти на себе амуніцію.

На майданчику для транспорту увазі відвідувачів було представлено авто та спецтранспорт поліції, в тому числі патрульної поліції. Школярі мали змогу посидіти у спецавто та на патрульному мотоциклі, випробувати гучномовець патрульного автомобіля.

Велике пожвавлення юних глядачів викликали виступи представників патрульної поліції, підрозділу швидкого реагування та КОРДу (корпусу оперативно-раптової дії), які продемонстрували свої навички і вміння протистояти злочинцям, боронити громадян від нападу, затримувати правопорушників.

Також глядачі схвально сприйняли показові виступи кінологів з курсу дресирування службових собак та затримання злочинців.

Як сказав керівник Головного управління Національної поліції в Чернігівській області полковник поліції Едуард Альохін: «Я вважаю, що поліція є невід’ємною частиною життя нашого суспільства, а враховуючи ту увагу, яка останнім часом приділяється їй, то мабуть і серйозною його частиною. Тому я хотів би, щоб підростаюче покоління було знайоме з цією сферою життя суспільства, тим паче з врахуванням тих подій, які відбуваються в країні і в поліції. Вважаю за необхідне показувати дітям те, чим ми живемо, чим ми займаємося, «чим дихаємо», як ми змінюємось. Чим більше діти будуть знати, тим більше вони будуть ставити запитань і отримувати відповідей на ці питання. Ми показуємо реальну картину того, що маємо, нехай не завжди все рівно, гладко і благополучно, але правдиво. Діти повинні це бачити, симпатизувати і, мабуть, прагнути до цього. Чим більше суспільство знає про поліцію, а поліція знає про громадян, тим більший рівень їх взаємодії, тим краще для всіх частин суспільства. Це є основна задача на сьогодні і ми будемо проводити такі заходи якомога частіше».

У підсумку чимало дітлахів відзначали своє захоплення експозицією поліції, а дехто ще й додавав, що сам не проти спробувати у дорослому житті стати правоохоронцем.

Сектор комунікації
поліції Чернігівської області



Теги:Едуард Альохін, поліція Чернігова, захист громадян


Читайте також



Коментарі (0)
avatar