реклама партнерів:
Головна › Новини › ЕКОНОМІКА

Мінімізація бюджету не пройде

За 10 місяців 2009 року збір до бюджетів усіх рівнів склав 691,2 млн.грн., з них до загального фонду – 665,0 млн.грн.Надходження місцевих бюджетів склали 300,9 млн.грн. Доведені завдання січня-жовтня виконано на 103,1 відс., додаткові надходження становлять 9,0 млн.грн.
Про якісну роботу з платниками податків та налагодження партнерських відносин свідчить постійне зростання рівня добровільної сплати.
У цілому за 2009 рік з приростом надходжень до Державного бюджету в порівнянні з січнем-жовтнем минулого року на суму понад 100,0 тис.грн. спрацювали 80 підприємств на суму 93,9 млн.грн. Загалом 1919 підприємств збільшили сплату на суму 104,2 млн.грн.
За підсумками 10 місяців ліквідували збитки 52 і вийшли зі стану збитковості 24 підприємства.
Величина податкової віддачі, як один із основних індикаторів роботи з підприємствами, має тенденцію до зростання. За перше півріччя значення даного показника становило 0,91%, що в порівнянні з 2008 р. за І кв. більше на 0,07% та за рік на 0,18%.
За результатами контрольно-перевірочної роботи за січень-жовтень 2009 року донараховано 65,4 млн.грн.
Загальновідомим є факт активізації тіньових процесів у кризових умовах. Тому основною метою податківців є мінімізація негативів кризи на наповнення бюджетів.
Для зменшення впливу цього явища буде використовуватися наявний потенціал податкової бази, необхідно більш відповідально підходити до залучення резервів з використанням ймовірних джерел наповнення бюджетів і в жодному разі не збільшувати податковий тиск на платника.
Таким чином, податковою інспекцією буде продовжено системну роботу, вживатимуться всі необхідні організаційні та практичні заходи, спрямовані на забезпечення добровільної сплати платниками належних до бюджету податків і зборів, контрольно-перевірочні дії будуть спрямовані виключно на руйнування схем мінімізації, а налагодження партнерських відносин дасть змогу не збільшувати податковий тиск на платників податків.
Ігор Веселов, начальник відділу економічного аналізу та прогнозування ДПІ у м. Чернігові



Теги:Чернігів, Податки, Гроші, бюджет, криза


Читайте також



Коментарі (0)
avatar