реклама партнерів:
Головна › Новини › РЕЛІГІЯ

Почім свинячі ніжки для московського патріарха?

Газета "Сегодня", що близька до влади, повідомила вартість фірмового блюда, яким годуватимуть московського патріарха Кирила в одомоу з ресторанів -- свинячі ніжки обійдуться в 175 доларів. А у так званій "ближній" охороні глави РПЦ -- 10 бійців ФСБ РФ. Скільки у "дальній" -- не повідомляється.

Відомий російський проповідник диякон Андрєй Кураєв зауважує, що тривалий візит патріарха саме в Одесу, де править росіянин-митрополит Агафангел Саввін, є не випадковим -- в УПЦ МП є "оранжеве крило", яке треба присмирити. Отець диякон називає їх "оранжевими борджиками" -- по аналогії з папою римським Борджіа. Саме вони, на чолі з єпископом Олександром (Драбинком) є найближчими радниками митрополита київського Володимира (Сабодана). І московський патріарх хоче вплинути на цю групу. Очікується, що на засіданні Синоду РПАЦ в Києво-Печерській Лаврі митрополита Володимира будуть схиляти до відставки.

Член команди патріарха Кіріла, публіцист Кіріл Фролов твердить, що його патрон приїхав у "нові російські землі", адже місто Катеринослав (Дніпропетровськ) закладалося, мовляв, як майбутня столиця Російської імперії. А відвідання "Південмашу" -- теж глибока місіонерська місія, адже мова йде "о знаменитой цитадели военно-промышленного комплекса СССР, которая является символом совместной модернизации России и Украины".




Теги:митрополит Володимир, Дніпропетровськ, Одеса, А.Кураєв, К.Фролов, патріарх Кіріл


Читайте також



Коментарі (2)
avatar
1
Що мордвин робить в Україні?! Хай їде на північний Кавказ зі своїм "пастирським словом" -- там бійці ФСБ хтозна чи й захистять!
avatar
2
28 липня 2010 року до Дня Хрещення Київської Руси-України Українська Православна Церква Київського Патріархату проведе урочистий Хресний хід від Володимирського собору до Володимирської гірки.
В цей день о 10-00 відбудеться Божественна літургія. Богослужіння очолить Патріарх Київський і всієї Руси-України Філарет у співслужінні єпископату і духовенства. По завершенні літургії (після 12-00) відбудеться Хресний Хід від Володимирського собору до пам'ятника святому Володимиру.
avatar