реклама партнерів:
Головна › Новини › ПОГЛЯД

Не варто дивуватися Агафангелу...

Тим, хто зараз дивується заяві Агафангела, митрополита МП в Одесі, де він називає відкрито агресора, а не як Онуфрій з Києва, сховавши за евфемізмами - мені дивно з того, що ви дивуєтеся.

Ви завжди вважали його проросійським? А він не проросійський - він винятково гнучкий прагматик, послідовник влади. Влади, а не Росії. А Росії - доки вона є владою.

Коли Агафангел був архієреєм за компартії та совка - він палко і послідовно цитував Лєоніда Ільїча і постанови пленумів ЦК.

Потім він дуже комфортно вмонтувався в гібридних умовах пост-УРСР, коли як на куполі Ради - прапор вже синьо-жовтий, а зірка над ним - ще совкова. Кажуть, що коли призначали нового керівника на посаду в якийсь одеський главк - то таким в першу чергу радили йти знайомитися не з головою ОДА, а саме з Агафангелом. Бо голови змінювалися, а от цей - ні.

Кумедно було побачити, що коли в Одесі Саакашвілі був головою ОДА - Агафангел йому і діферамби співав, і якісь нагороди давав. А ви кажете - проросійський…

І зараз ця людина цілком прагматично розуміє, що на схилі життя якщо він не залишиться в Одесі - то він нікому і ніде вже не буде потрібним. В першу чергу - тій самій Мск. Для неї він - мавр, який давно зробив свою роботу і тому може йти.

По-людськи можна зрозуміти його особисту трагедію - стільки років праці висаджено в повітря за мить.
Але нікому, окрім себе, йому не слід докоряти - бо він все життя вірно служив монстру, який тепер готовий роздерти його самого.

Тож тепер Агафангел, відчувши, що сила і майбутнє за Україною і лише в ній (чи за її рахунок на лікуваннях у Європі) він може відносно спокійно дожити відведений Богом вік - став здатним хоч щось сказати проти Московії. Бо він вже їй не потрібний. А вона, очевидно, що не дуже потрібна вже йому.

Nothing personal, it’s just business…

Митрополит ЄВСТРАТІЙ ЗОРЯ



Теги:Одеса, УПЦ МП, ракетна атака, патріарх Кіріл, митрополит Євстратій


Читайте також



Коментарі (0)
avatar