реклама партнерів:
Головна › Новини › РЕЛІГІЯ

Московський патріарх Кіріл їде зовсім не для молитви

Оприлюднена програма перебування московського патріарха Кіріла (Гундяєва) в Україні. 20-23 липня Патріарх Кирил буде в Одесі, де відвідає Свято-Успенський кафедральний собор та Свято-Успенський чоловічий монастир. Глава РПЦ освятить Спасо-Преображенський собор. Заплановано також відвідання Будинку сиріт та зустріч з громадськістю Одеси в Національному академічному театрі опери та балету.

У суботу, 24 липня, Патріарх Кирил відправиться до Дніпропетровська, де, зокрема, відвідає Державне підприємство "Виробниче об'єднання Південний машинобудівний завод ім. А. Макарова" ("Південмаш"), Севастопольський парк та обласну лікарню ім. І. Мечникова. Першоєрарх також освятить новий храм Воскресіння Христового. Тобто, главі закордонної церкви для чогось знадобилося відвідувати знаменитий "Южмаш", як частину військово-промислового комплексу СРСР. І підкреслювати Севастополь у Дніпропетровську.

У неділю, 25 липня, Патріарх вилетить до Києва, де відвідає Софійський собор та Свято-Успенську Києво-Печерську Лавру. Якщо з Лаврою все зрозуміло -- там українська влада необачно поселила центр УПЦ Московського патріархату, то до чого тут Софія Київська, яка не є діючим храмом, але на яку претендує та ж таки УПЦ Московського патріархату?

У понеділок, 26 липня, під його головуванням відбудеться засідання Синоду Російської Православної Церкви. Це вже вдруге синод РПЦ прохордить у Києві, що цілком вписується у намагання патріарха Кіріла отримати статус ще й патріарха Київського. Але в нас уже є Патріарх Київський і всієї Руси-України Філарет і другого не треба.

У вівторок, 27 липня, Глава РПЦ очолить урочистий молебень на Володимирській гірці, відвідає Йонинський чоловічий монастир, а також візьме участь у всеношній на Соборній площі Києво-Печерської Лаври.

Візит Патріарха Кирила в Україну завершується в середу, 28 липня. Цього дня Патріарх відслужить Літургію на Соборній площі Києво-Печерської Лаври в Києві.




Теги:патріарх Філарет, Дніпропетровськ, Южмаш, УПЦ КП, Одеса, патріарх Кіріл


Читайте також



Коментарі (1)
avatar
1
Забув патріярх Кирило вас попитати що йому робити!!!! Да поцілуйте ви ого в сраку.
avatar