реклама партнерів:
Головна › Новини › ЕКОЛОГІЯ

Пішли ви на стежку!

7 жовтня зроблено ще один практичний крок в справі охорони та збереження нашого унікального природного краю – спеціалісти Держуправління охорони навколишнього природного середовища в Чернігівській області разом з керівництвом Міжрічинського регіонального ландшафтного парку (РЛП) та представниками обласного телебачення здійснили відкриття та подорож по новій еколого-пізнавальній стежці на території парку.

Екологічна стежка «Журавлинна» розташовується у мальовничому куточку природи — міжріччі Дніпра й Десни. Маршрут екостежки, розроблений дирекцією РЛП «Міжрічинський» та громадською організацією «Український екологічний клуб «Зелена хвиля», відкриває для шанувальників природи захопливі поліські краєвиди, де гармонійно поєднуються велич струнких сосен, таємничість вод та квітучі луки.
Подорожуючі екостежкою зможуть познайомитись з дивовижними пам’ятками природи – Бондарівське Болото, озеро Галаганка, побачити унікальні різновиди гніздування птахів, зупинку зі слідами рідких тварин, хатинку бобрів.

На екостежці «Журавлинна» прокладено два маршрути: перший простягається на 2 км і є відкритим для всіх. Другий маршрут є довшим та важчим і орієнтований на тих, хто потребує поглиблених знань та більш екстремального відпочинку. По маршрутах дозволено пересуватися у супроводі працівників парку. Загальна протяжність маршрутів біля 6 км.

Створення такої екологічної стежки є важливим кроком для розвитку екологічного туризму, а також сприяє охороні та бережливому відношенню до такого вразливого навколишнього природного середовища. Також метою створення екостежки є екологічне виховання підростаючого покоління, що наразі є дуже актуальним.

Регіональний ландшафтний парк «Міжрічинський» гостинно запрошує всіх бажаючих до незабутніх та приємних вражень від спілкування з рідною природою!

Довідково: Міжрічинський парк розташований у Дніпровсько-Деснянському міжріччі (Козелецький та Чернігівський р-ни) і є найбільшим із регіональних ландшафтних парків України, площею понад 78 тис. га. Його своєрідність у різноманітних ландшафтах: це соснові, березові та дубово-соснові та вільхові ліси. Непрохідні заповідні болота, запашні луки та казкові піщані дюни.

У парку зустрічаються рослини та тварини, що потребують охорони (любка дволиста, зозульки м'ясочервоні та інші орхідні, лікоподієла заплавна, водяний горіх плаваючий; лелека чорний, тетерук, змієїд, підорлик великий, орлан-білохвіст, журавель сірий, сірий сорокопуд, канюк звичайний, рись та ін.).

У дуплах дерев ховаються кажани, зокрема, вухань звичайний. Численними тваринами тут є лось, олень благородний, козуля, вовк, кабан дикий, лисиця, бобер та заєць.

Контактна інформація: РЛП «Міжрічинський», вул. Гагаріна, 2, с. Отрохи, Козелецький район, Чернігівська обл., 17003. e-mail: [email protected], тел. +38 067 327 06 26.

Наталія РАДЧЕНКО, заступник начальника відділу – керівник прес-служби Держуправління ОНПС в Чернігівські області



Теги:Десна, міжрічинський парк, екологічна стежка, Дінпро


Читайте також



Коментарі (0)
avatar