реклама партнерів:
Головна › Новини › ЕКОНОМІКА

Перевантажені вантажівки не проскочать!

Між селами Талалаївка та Хвилівка Ніжинського району, на трасі Чернігів – Ніжин – Прилуки встановлюють майданчик для автоматичного зважування вантажівок у русі.

Це потрібно для припинення розбивання доріг перевантаженим транспортом та підвищення безпечності руху. Ділянка дороги, де встановлюється контролюючий пристрій, відремонтована цього року і, звісно, варто її надовше зберегти новою.

Зараз тут встановлені металеві ферми, буде кріпитися обладнання, бар’єрне огородження, а потім буде змонтовано електроніку.

Це вже другий в області такий майданчик, перший встановлено у селі Кіпті на трасі Київ – Чернігів. Повністю пройшов усі калібрування та розпочав роботу навесні 2021 року. Перші місяці його роботи показали, що кожна п'ята фура йде з перевантаженням або порушує габаритні норми. Про це повідомили у Службі автомобільних доріг у Чернігівській області.

Загалом цьогоріч у Чернігівській області планується встановити три комплекси для автоматичного зважування вантажівок у русі. Крім згаданого, що монтується, ще мають бути між селами Красне та Ягідне Чернігівського району на трасі Київ – Чернігів та між селами Новоселівка і Киселівка на дорозі Чернігів – Грем’яч.
"Голос України"



Теги:дороги, контроль ваги, контроль руху


Читайте також



Коментарі (0)
avatar