реклама партнерів:
Головна › Новини › ЕКОНОМІКА

Чернігівщина вже має затверджений бюджет

Начальник Чернігівської ОВА В’ячеслав Чаус підписав обласний бюджет на 2024 рік. Про це повідомляє прес-служба ОВА.

Таке право дає йому постанова Кабінету Міністрів України від 11.03.2022 № 252 «Деякі питання формування і виконання місцевих бюджетів у період воєнного стану».

Як повідомила прес- служба ОВА, загальний розмір доходів обласного бюджету, з урахуванням міжбюджетних трансфертів, визначений на 2024 рік у сумі 1 мільярд 979,5 мільйона гривень. Це на 588,9 мільйона гривень (22,9%) менше, ніж було затверджено у бюджеті на поточний рік. Таке скорочення відбулося через зменшення власних доходів обласного бюджету та відсутність у 2024 році субвенції з держбюджету на ремонт доріг. Зокрема, всі надходження з державного дорожнього фонду держава наступного року спрямовує на потреби безпеки та оборони. Так само на посилення обороноздатності держави будуть скеровані і всі надходження від податку на доходи фізичних осіб, утриманого з виплат військовослужбовцям.

«Левова частина (93%) запланованих видатків – це захищені статті, переважно заробітна плата та оплата енергоносіїв. Решта піде на підтримку сил безпеки та оборони, військових частин, будівництво фортифікаційних споруд тощо. Передбачили фінансування на деякі програми, які стосуються нагального, але і тут витрати мінімізували», — прокоментував В’ячеслав Чаус.

Пріоритетами під час розподілу вільних залишків коштів станом на 1 січня 2024 року також будуть питання підтримки Сил безпеки та оборони України, будівництво фортифікаційних споруд та інші оборонні напрями.



Теги:бюджет, ПДФО, Чернігівська ОДА, дороги, В'ячеслав Чаус


Читайте також



Коментарі (0)
avatar