реклама партнерів:
Головна › Новини › КРИМІНАЛ

Відновлення на відкатах

За результатами перевірки Держаудитслужбою роботи Служби відновлення інфраструктури Чернігівської області, остання подала на аудиторів до суду. Тож журналістам нашого видання стали відомі деталі про виявлені порушення.

Мова йде про нанесення збитків державі у розмірі 32 млн.грн. та зниклі 2 мільярди гривень, за які Служба відновлення інфраструктури Чернігівської області не змогла відзвітувати належним чином.

Про це повідомляє редакція сайту 360UA NEWS

Так, завдяки нашим джерелам у судовій адміністрації, ми отримали доступ до матеріалів перевірки фахівцями Держаудитслужби господарської діяльності Служби відновлення та розвитку інфраструктури у Чернігівській області за період з 01.01.2019 по 30.04.2023.

Згідно отриманих нами документів, за результатами проведеного заходу державного фінансового контролю виявлено фінансових порушень, що призвели до збитків, на майже 32 млн гривень. Зокрема, аудиторами здійснено зайві видатки коштів державного бюджету на оплату підрядникам завищеної вартості та обсягів виконаних ремонтно-будівельних робіт на загальну суму 31,7 млн грн.

За інформацією наших джерел в депкорпусі Чернігівської міської ради, стандартна сума “відкату” керівнику Служби відновлення інфраструктури Чернігівської області Роману Сміяненко становить 10% від суми контракту. Журналісти нашого видання підрахували, що в гривневому еквіваленті Сміяненко отримав відкатів від підрядників порядка півмільярда гривень. Стосовно так званих «ТОП підрядників», з ними відсоток відкату обговорюється в індивідуальному порядку. Варто відзначити, що ТОПи освоїли за цей період більше 7 млрд. грн., а про суму відкатів можна тільки здогадуватися. Питання тільки в тому, чи проінформований Мустафа Найєм про такого роду діяльність своїх підлеглих на місцях.

Та, схоже 10% відкату Роману Сміяненко виявилось замало, так як в ході ревізії встановлено, що Сміяненко було нараховано та виплачено премію та матеріальну допомогу всупереч законодавству на загальну суму 300 000 грн., чим завдано збитків державному бюджету.

Крім того, Службою відновлення інфраструктури Чернігівської області понесено неефективні витрати (оплата юридичних послуг, при наявності в штаті юридичної служби) в сумі 0,2 млн. грн. та на оплату робіт, до яких включено матеріальні ресурси, які транспортуються безпосередньо на об’єкт будівництва (теплі асфальтобетонні та бетонні суміші) в сумі 4,3 млн грн. По нашій інформації, за вказаними фактами Національною поліцією розслідується кримінальне провадження.

Разом з тим, нашу увагу привернули дані аудиту, відповідно до яких Службою відновлення інфраструктури Чернігівської області в грудні 2022 року було перераховано двом підрядникам попередню оплату в розмірі 2 млрд. грн., але, по нашій інформації, документи, що підтверджують виконання підрядником робіт підроблені. Та і з самими “роботами” не склалося. Як повідомляє ТГ канал Новини Чернігівщини, Компанія «AUTOSTRADA», яка обслуговує більшість дорожньо-інфраструктурних проектів на Чернігівщині, занедбала дорогу Т-25-24. На всій протяжності від Борзни до Ічні – величезні вирви, відсутність дорожного полотна та аварійність.

Згідно інформації наших джерел в Національній поліції України, по материалам ревізії ведеться кримінальна справа, так як фактично виконаних робіт не було, а пакет документів на 2 мільярди гривень носив ознаки фальсифікації, але справу ніхто не розслідує належним чином, у зв’язку з тим що один із високопосадовців Нацполу являється “кумом” власнику компанії-підряднику.

Ненька інфо



Теги:Служба відновлення інфраструктури, Мустафа Найєм, дороги, Корупція


Читайте також



Коментарі (0)
avatar