реклама партнерів:
Головна › Новини › ПОДІЇ

Партія починає з... перекриття дороги

Нова партія "За майбутнє", про яку досі не чули чернігівці, відзначилась в обласному центрі гучною акцією - перекриттям шосе біля будинку обласної державної адміністрації. Причиною начебто стала вимога директорату Смолинського торфобрикетного заводу зняти чергового, 25-го, директора об'єднання "Чернігівторф". Цю вимогу підтримала новостворена партія. Її в Чернігові представляє народний депутат, обраний як представник іншої - "Слуга народу", Антон Поляков.

Водночас Чернігівська ОДА офіційно поширила пояснення щодо цієї політичної акції, в якому йдеться: "Державне підприємство "Чернігівторф" та його філії - Ірванцівський та Смолинський торфозаводи - є державним підприємством, яке входить до структури концерну "Укрторф". Чернігівська облдержадміністрація не управляє даним підприємством та не має повноважень щодо призначення або звільнення його керівників. При цьому, враховуючи, що підприємство знаходиться у Чернігівській області, дає роботу кільком десяткам працівників, Чернігівська ОДА протягом останнього року (фактично з лютого цього року) намагалась сприяти пошуку компромісів та взаєморозуміння між ДП "Чернігівторф" та Ірванцівським і Смолинським торфозаводами".

У керівництві Чернігівської ОДА причину чергового протесту, організованого дирекцією Смолинського заводу та політичною партією, бачать у намаганні уникнути сплати податків, перекласти на когось вину за невиплату заробітної плати тощо: "Разом із тим, слід наголосити, що керівництво Смолинського торфозаводу повинно неухильно дотримуватись чинного законодавства України. Зокрема, щодо сплати податків, ведення належного бухгалтерського обліку, допуску на підприємство перевірок, в тому числі для встановлення фактичних об'ємів видобутого торфу".

Нині розслідується кілька справ, що стосуються керівництва заводу та об'єднання, в тому числі за ознаками кримінальних злочинів, передбачених ст. 364 "Зловживання владою або службовим становищем", ст. 191 "Привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем", ст. 367 "Службова недбалість" та іншими Кримінального кодексу України.
"Голос України"

Фото з сайту "Чернігівщина: події і коментарі"



Теги:Антон Поляков, смолин, За майбутнє, Корупція, Чернігівська ОДА


Читайте також



Коментарі (0)
avatar