реклама партнерів:
Головна › Новини › ПОГЛЯД

Останній командир УПА

Дуже люблю біографії. Тому вдячний видавництву Наш Формат за чудові переклади життєписів Джобса, Ейнштейна, Франкліна, Лінкольна авторства Волтера Айзексона чи Доріс Керн Ґудвін.

Ще більше дякую за початок серії біографій діячів української історії «Наш пантеон». Додатково приємно, що першою в ній є книга про не просто знайомого, але близького мені особисто, Василя Кука, та ще й написаною Alina Ponypaliak, однією з переможниць Конкурс студентських наукових робіт про український визвольний рух організованого Центр Досліджень Визвольного Руху.

Василь Кук - ключова фігура українського визвольного руху ХХ століття. Член Проводу ОУН, керівник націоналістичного підпілля Дніпропетровщини, останній Головний командир УПА - це лише найважливіші віхи його діяльності. Біографія Кука дослідниці Аліни Понипаляк не перша книга про нього, написана українськими істориками, і, напевно, не остання.

Але точно найповніша, написана з використанням найбільшого масиву джерел. Авторка не тільки скористалися можливостями відкритого доступу до архівів КГБ в рамках декомунізації, а й ретельно попрацювала із приватними документами генерала і родини, які зберігаються в Архіві Центру досліджень визвольного руху.

Вітаю авторку і впевнено рекомендую до читання.

Володимир В'ЯТРОВИЧ



Теги:Василь Кук, нові книги, Володимир В'ятрович, УПА, біографії, рух опору


Читайте також



Коментарі (0)
avatar