реклама партнерів:
Головна › Новини › СУСПІЛЬСТВО

Обласна адміністрація і УНП в Чернігові видали єдину книгу в Україні про Народний рух за перебудову

До 20-ї річниці Народного Руху України за перебудову в Чернігові видали єдину збірку спогадів та документів про організацію, яка виборювала незалежність країни. За словами голови Чернігівської обласної організації УНП Володимира СТУПАКА, ініціатива щодо видання такої книги належала раді обласні організації УНП. Ще в грудні минулого року партійці прийняли рішення про організацію робочої групи над збіркою. Володимир СТУПАК подякував і Чернігівській обласній державній адміністрації, яка підтримала ідею написання книжки й фінансово допомогла в питанні її видання.

Покрити частину витрат на поліграфію погодилися також і чернігівські підприємці. Автори та упорядники книги подякували за фінансову підтримку члену УНП, підприємцю Віктору ТЕРЕЩЕНКО, підприємцям Сергію БЕРЕСТОВОМУ та Миколі ТАРАСОВЦЮ. Книга побачила світ в кінці серпня 2009 року.

Упорядники книги: представник Українського інституту національної пам’яті у Чернігівській області Сергій Бутко і секретар Чернігівського громадського оргкомітету з підготовки та проведення заходів щодо відзначення 20-ї річниці утворення громадсько-політичної організації НРУ за перебудову, заступник голови обласної організації УНП Сергій Соломаха; доцент Чернігівського державного педагогічного університету ім. Т. Г. Шевченка, кандидат історичних наук Тамара Демченко є її відповідальним редактором.

На жаль, слід зазначити, що ця збірка документів є єдиною серйозною роботою в Україні, яка видана до 20-ї річниці Руху. Передмову до книги написав перший голова Руху, Герой України Іван ДРАЧ. В її презентації взяли участь науковці, представники Чернігівської обласної адміністрації, працівники Державного архіву Чернігівської області, Чернігівського історичного музею ім. В. Тарновського та безпосередні герої книги.

Під час презентації книги учасник походу козацькими шляхами «Дзвін-90» Сергій ЧЕРНЯКОВ передав директору історичного музею Сергію ЛАЄВСЬКОМУ пам"ятну річ – жовто-блакитний прапор, який пройшов довгий та тернистий шлях рухівської боротьби на Чернігівщині.

Ігор ЛЕВЕНОК







Теги:Українська Народна Партія, В.Ступак, УНП


Читайте також



Коментарі (0)
avatar