реклама партнерів:
Головна › Новини › СУСПІЛЬСТВО

Ніжин став побратимом Олькуша та Дембиці

Підписанням декларацій про співпрацю завершився візит делегації Ніжина до польських міст Олькуш та Дембиця.

А ще від бурмістра Дембиці Маріуша Шевчика ніжинці привезли для українських воїнів дорогоцінне обладнання - радіостанції та аксесуари до них.

"Підписання меморандуму щодо співпраці між нашими містами - це, з одного боку, важливий крок формалізації співробітництва, яке вже налагодилося, а з другого - це програма дій на найближче майбутнє, яка дасть змогу нашим містам розпочати різнобічну та взаємовигідну співпрацю між громадами у таких сферах, як економічна, культурна, туристична, освітня, соціальна тощо, а також дасть можливість Ніжинській громаді швидше інтегруватися до європейського середовища та перейняти передові практики Європейського Союзу", - написав на своїй Facebook-сторінці ніжинський міський голова Олександр Кодола.

Перебуваючи в Польщі, ніжинський голова дякував полякам за всебічну допомогу Україні, яка воює з агресором. "Завдяки допомозі громад міста Дембиця та Олькуш місту Ніжин, який 1,5 місяця перебував в оточенні ворожих військ та піддавався ракетним бомбардуванням, вдалося уникнути гуманітарної катастрофи та допомогти найбільш вразливим категоріям населення нашого міста та нашим військовим", - каже Олександр Кодола.

Довідково
Олькуш - місто в південній Польщі, центр повіту. Населення майже 40 тисяч. Дембиця - місто в Підкарпатському воєводстві, центр повіту. Населення трохи більше 42 тисяч. Батьківщина відомого композитора Кшиштофа Пендерецького. Ніжин має населення майже 70 тисяч, діє польська громада.

Василь ЧЕПУРНИЙ."Голос України"



Теги:побратими, Ніжинська міська рада, Україна - Польща, Олександр Кодола


Читайте також



Коментарі (1)
avatar
0
1
Ніяк не обійтися без репліки. Таким чином, маємо ще два міста-побратими після міста Швідніца (Świdnica), про зв'язки з яким не згадується. Повітовий центр у південно-західній частині Польщі, належить до Нижньосілезького воєводства, 61 тис. жителів.
avatar