реклама партнерів:
Головна › Новини › ПОЛІТИКУМ

Німеччина і Франція винні в окупації Криму Росією

Німеччина і Франція відповідальні за те, що Росія окупувала Крим і повинні понести за це відповідальність. Обидві країни є політичними та економічними партнерами Росії, про що зазвичай замовчують.

Про це заявив секретар Ради національної безпеки та оборони України Олексій Данилов на брифінгу 4 червня після засідання РНБО.

«Треба припиняти, скажімо так, недомовлені речі з цього приводу. Перш за все - це Німеччина і Франція, які є політичними та економічними партнерами РФ на сьогодні. І нам це дуже неприємно, тому що саме ці дві країни у 2008 році відмовили в ПДЧ, коли майже все було готово, Грузії та Україні, і ми пам'ятаємо, що у 2008 році на Грузію напала РФ», - заявив Данилов.

За словами секретаря РНБО, Україна більше не збирається задовольнятися обіцянками, а висловлення стурбованості європейських країн її вже не влаштовує.

«Після цього у нас є ситуація з окупованим Кримом та ін. Чи повинні за це нести якусь відповідальність Німеччина і Франція? Я вважаю, що повинні. Тому що знаєте, що, крім економічної вигоди, є і політичні речі, і якщо ви говорите про демократію, якщо ви говорите про свободу, якщо ви говорите, що ви цінуєте кожну країну, - це та ситуація, яка була на 1991 рік, коли домовилися, що ті межі, які є на 1991 рік, недоторканні, і сьогодні, коли одна країна все це порушує, і крім ситуації, коли вони говорять про якусь стурбованості, - ми вважаємо, що це занадто мало в сучасному демократичному світі», - підкреслив Данилов.

Чиновник нагадав ситуацію 1937-1939 років, коли заради миру в Європі в жертву Третьому Рейху приносилися все нові та нові держави, а в результаті Європу захлеснула Друга світова війна. Також він зазначив, що Франції та Німеччині треба б визначитися, що у них на першому місці - гроші або демократія.

«Коли вони ставлять гроші на перше місце - тоді треба всьому світу сказати, що у нас гроші на першому місці. Не люди, не демократія, не дотримання прав і свобод. Тоді ми зрозуміємо, що нумо приймім таку доктрину. Але що тоді буде з демократією... Тоді тиранія буде по всіх країнах розповзатися, як шагренева шкіра», - сказав Данилов.

Нагадаємо, що на Бухарестському саміті 2008 року країни НАТО визнали прагнення України та Грузії до Альянсу, однак цим і обмежилося.

Міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба вказував, що Північноатлантичний Альянс (НАТО) повинен надати Україні План дій щодо членства, і момент краще, ніж 2021 рік, назвати складно. Україна вже втомилася від того, що її тільки «годують обіцянками».



Теги:Олексій Данилов, гібридна війна, РНБО, НАТО, окупація Криму


Читайте також



Коментарі (0)
avatar