реклама партнерів:
Головна › Новини › ПОЛІТИКУМ

Франція і Німеччина відповідальні за окупацію Криму

Франція і Німеччина винні в окупації Криму насамперед морально, хоча деякі дії цих країн з 2008 року, особливо у плані надання Україні членства в НАТО, викликають подив.

Про це розповів секретар РНБО Олексій Данилов в інтерв'ю журналу Forbes, пише "Слово і Діло".

Пояснюючи свою червневу заяву про провину Німеччини та Франції в окупації Криму, Данилов зазначив, що поведінка Франції викликає деякі неприємні асоціації.

«Наші міжнародні партнери дорікають нам, що у нас не долається корупція. В інших країнах теж є корупція. Французи, наприклад, у 2008 році займалися переговорами між Грузією і Росією, і в результаті грузини втратили частину території, а французи отримали замовлення на «Містраля» від Росії. Не знаю, чи отримали вони щось за частину Донецької та Луганської областей і Крим, але моральна відповідальність є», - зауважив він.

Данилов додав, що він не є дипломатом. Йому не потрібно підбирати обтічні формулювання і ніхто не може заборонити йому називати речі своїми іменами.

«Росія напала на Грузію та Україну після того, як ці країни (Франція і Німеччина - ред.) у 2008 році в Бухаресті заблокували нам план дій щодо членства в НАТО. Коли в Києві зустрічаємося в закритому режимі з німецькими та французькими представниками, я їм про це говорю... Останнім часом Німеччина змінила свій тон. Україна зараз повертає свою суб'єктність, з нами починають спілкуватися, нас починають сприймати окремо від Росії», - сказав він.

Нагадаємо, 4 червня Данилов заявив, що Німеччина і Франція відповідальні за те, що Росія окупувала Крим і повинні понести за це відповідальність. Обидві країни є політичними та економічними партнерами Росії, про що зазвичай замовчують.



Теги:гібридна війна, РНБО, Україна - Франція, Україна - Німеччина, Олексій Данилов


Читайте також



Коментарі (0)
avatar