реклама партнерів:
Головна › Новини › Гарячий коментар

Невже нас більше не мучитимуть ?

Міністр охорони здоров’я України Ілля Ємець сказав, що його відомство аналізує ситуацію щодо доцільності переходу на зимовий чи літній час. До цього підштовхнула Росія, уряд якої вирішив після повернення на літній час у березні відмовитися від практики сезонного переведення годинникових стрілок.

Серед основних аргументів на користь відмови від зміни часу – шкода здоров’ю, яку завдають людському організму такі зміни.

Професор Григорій Косинський з Інституту екології та медицини в ефірі програми "Ранок з Бі-Бі-Сі" сказав, що переведення годинників є стресом для організму, оскільки людина живе в ритмах природи, і якщо штучно їх порушувати, то виникають проблеми саме зі здоров’ям.

"Ми є часткою природи, і природа живе в ритмах, а ці ритми задає не природа, їх задає світ. Це сонце, земля, день, ніч. І ми живемо, як і всі абсолютно живі істоти на землі, у цьому ритмі. І тому, коли ми штучно порушуємо ритми, ми штучно викликаємо у людини проблеми. Причому серйозні проблеми, пов’язані саме із здоров’ям", - сказав професор.

На думку пана Косинського, немає особливої різниці, чи жити за так званим зимовим, чи літнім часом – головне, щоби він був постійним, бо людський організм до нього звикає.

"Якщо кожні півроку людині міняємо годинник – це наголовніша проблема", - вважає медик. При цьому, як розповів пан Косинський, переведення годинників, на його думку, однаково шкодить і "совам", і "жайворонкам".

Джерело: Народний оглядач




Теги:зимовий час, літній час, Росія


Читайте також



Коментарі (8)
avatar
1
«…переведення годинників є стресом для організму, оскільки людина живе в ритмах природи, і якщо штучно їх порушувати, то виникають проблеми саме зі здоров’ям» - совершенно верно! Особенно сбивается режим питания – вот так пообедаешь по-летнему, на час раньше, а через час организм говорит – ничего не знаю, теперь у меня обед, давай жрать и точка. Приходится второй раз кушать.
avatar
2
Так и пообедайте! Один раз.
А после пригрозите наглому организму, что если такое желание ещё повторится, то его ждут три пробежки по Киевской трассе в сторону моста и назад, к Валу. И не на велосипеде! Сразу забудет про жратву! Проверено. Организм вообще-то покладистый :))
avatar
3
«… три пробежки по Киевской траcсе в сторону моста и назад…»
Ага, знаете, какая там вкусная зелёная травка растёт!? Объеденье!
avatar
4
Хм... Так мужчины ж к травоеденью не склонны... Бегом марш! :)) Мост уже видно! :)
avatar
5
«Так мужчины ж к травоеденью не склонны…»
Склонны! Вспомните – кто летом косит траву? Мужчины! Это они себе на зиму траву заготавливают!
avatar
6
Отставить разговоры! Беречь дыхание! :)
Где это Вы видели наших мужчин с косой? Они у нас чаще с ложками за столом :)) Классики начитались? :))
А мост уже совсем рядом!!! Бегом, бегом...
avatar
7
Кажись, мост дальше передвинули. Раньше, лет 20 назад, он ближе находился!
avatar
8
Это точно :) Раньше и трава была зеленее... И деревья выше... Ключевое слово "был..."
Ничего, ничего, потерпИте! Послезавтра встанете на весы --- этот "марафон" Вас неимоверно вдохновит! Вперёд!
avatar