реклама партнерів:
Головна › Новини › ЕКОЛОГІЯ

Наслідки забруднення росіянами Десни дізнаємося у серпні

Декілька тижнів тому на сайті “Правий берег Десни” було опубліковано матеріал про аварію на Брянському колекторі, яка трапилась 31 травня, внаслідок чого відбувся великий викид фекалій у Десну. На Брянських новинних сайтах активно поширювалась інформація про кількагодинний потік нечистот, який лився у річку. Там же знаходимо інформацію про введення тимчасових заборон на купання у Десні.

25 червня на сайті Новгород-Сіверської РДА з’явилась інформація про відповідь Деснянського басейнового управління водних ресурсів.

У листі зазначається, що контроль якості поверхневих вод на території Новгород-Сіверського району з р. Десна поблизу с. Камінь, с. Мурав’ї та з р. Судость біля с. Грем’яч, що є прикордонною до Росії територією, здійснюється щоквартально. За даними останнього, планового, відбору проб (16.05.2019) гідрохімічна якість поверхневих вод не зазнала значних змін порівняно з аналогічним періодом минулого року.

Наступний відбір проб води у даних створах спостережень, згідно з Програмою, буде здійснено у серпні.

Також у листі зазначається, що протягом червня підтвердження інформації про можливе забруднення р. Десна на території Чернігівської області з жодних джерел не надходило.

Ми попросили прокоментувати лист заступника начальника управління Деснянського басейнового управління водних ресурсів Андрія Скуміна.

Проби відбираються відповідно програмі моніторингових робіт один раз на квартал. Фінансування позапланових робіт не передбачене державними коштами. Варто зазначити, що до нас звернулись майже через 20 днів після аварії на колекторі у Брянську. Тобто наш виїзд не дав бирезультатів, оскільки на той час, враховуючи швидкість течії, викиди могли пройти територією області, – зазначив Андрій Скумін.

Таким чином про наслідки від жахливої аварії на Брянському колекторі для екосистеми Десни ми дізнаємось лише після наступного відбору води, який буде здійснено у серпні поточного року.
Правий берег Десни



Теги:брянський колектор, забруднення Десни, Десна, Борис Домоцький


Читайте також



Коментарі (0)
avatar