реклама партнерів:
Головна › Новини › ЕКОЛОГІЯ

Російські фекалії - у Десні!

Російський сайт "Брянские новости" повідомив про приховування великої аварії на каналізаційному колекторі. Як пише видання, "зруйнувався напірний колектор. В цілому, за словами спеціалістів, там все обладнання розвалилось, дивно, що станція взагалі ще працює, а вона ж перекачує стоки Біжиці і двох мікрорайонів. Про аварію повідомили очевидці, які надали і фотографії".

Повідомляється, що фекалії затопили стоянку і дачі, кілька годин вони лилися у Десну. Далі російський сайт дивується -- чому аварія замовчується, наче не в Росії живуть...

Місцева влада заспокоїла -- мовляв, аварія сталася під час ремонту, витік нечистот був всього 40 хвилин, і в Десну вони не потрапили. Бо колектор знаходиться на відстані 400 метрів від Десни. Проте світлини, які є в розпорядженні брянського сайту, свідчать, що стоки були три метри завширшки, і таки дісталися Десни...

Цікаво, що два повідомлення про аварію вже видалено з сайту...

Сайт "Телеканал "Городской" повідомив, що до справи все ж підключилася природоохоронна прокуратура. Але "акти прокурорського реагування нині знаходяться в стадії розгляду". Це було ще 11 червня, наразі інша інформація відсутня. А ті ж "Брянские новости" повідомили ще раніше, що "аналіз проб води із Десни на територіях Почепського, Трубчевського, Жирятинського і Погарського районів підтвердив, що воду не можна використовувати навіть для господарських потреб".

Нагадаю, що два зі згаданих районів -- територія української Стародубщини, яка впритул прилягає до Чернігівщини. "Нас хвилює ця аварія, -- каже мешканець Новгорода- Сіверського, вчитель і громадський активіст Борис Домоцький, -- бо сусід по двох річках -- Судості та Десні, які є стратегічними для України, занадто непередбачуваний, а його хронічно безглузда поведінка має вже давно примусити нас не покладатися на його "авось пранєсьот". Бо абсурди, які народжуються на ворожій стороні, мають властивість швидко наближатись до нашої рідної землі та дорого коштувати українцям!"
"Голос України"



Теги:екологічна аварія, Десна, Борис Домоцький, Стародубщина, Брянськ


Читайте також



Коментарі (0)
avatar