реклама партнерів:
Головна › Новини › ПОГЛЯД

Залишенці

Сьогодні долина Десни на своїх плечах тримала тиск густого туману.

Він осів на обох берегах річки після тривалого дощу в переддень Успіння Божої Матері.

Пташки мовчали. А на маківці дерев'яного електричного стовпа на батьківській вулиці впевнено , неначе воїн, стояв лелека.
Не менше години.

А потім птах відлетів за смугу зеленого масиву на земельних ділянках покинутих осель.

Останніми роками, коли ближче до Дня Незалежності лелеки покидають Подесення, в нашому закутку обов'язково з'являються пернаті, яким в клину " не вистачило" місця.

Важко сказати про долю живих символів України, які не пішли цього року в небо разом з друзями, але поява залишенців на сільській вулиці стає звичним явищем.

Можливо якісь проблеми зі здоров'ям заважають окремим птахам піти за визначеним курсом разом з родичами, а можливо й іншого штибу форсмажорні обставини впливають на рішення дзьобатих затриматися в долині Десни?
А за півгодини після зустрічі з красенем в Горбові, його одноплемінник в подібній поставі споглядав нас з високої електричної опори лівого берега Десни в Пирогівці на Шосткінщині.

Чому й сей чорногуз не увійшов до пташиної армії, яка попрямувала в теплі краї- важко сказати. Та головне, щоб птах зміг впоратися з проблемами, які наодинці, бува, перетворюються на важкі випробування.

А перша Пречиста в Новгород- Сіверському Подесенні запам'ятається світлою теплою дниною, яка змогла пересилити панувавшу напередодні вологу серпневу прохолоду.

Борис ДОМОЦЬКИЙ



Теги:Десна, Горбове, Борис Домоцький, чорногузи


Читайте також



Коментарі (0)
avatar