реклама партнерів:
Головна › Новини › ПОДІЇ

Народні обранці вивчали рубежі

За час депутатських канікул народний депутат Сергій Рудик планує проїхати понад українсько- російським кордоном, щоб визначити коло проблемних питань та спільно напрацювати механізми їх розв’язання. До свого «туру» він запрошує інших народних депутатів.

Тож у Сеньківку, на стик України, Росії та Білорусі, приїхали 4 народні депутати – крім ініціатора, Олександр Кодола, Максим Микитась та Сергій Шахов разом з головою Чернігівської обласної державної адміністрації Валерієм Кулічем.

«У ході нашого з народними депутатами спілкування вдалося досягнути не тільки принципового порозуміння у питаннях посилення уваги до проблематики кордону і прикордоння, а й виокремити конкретні завдання. Зокрема, щодо демаркації кордонів: для її проведення необхідно переоформити близько трьохсот гектарів земель, якими має проходити кордон, але які зараз є приватною власністю громадян. Порозуміння із власниками є, але сама процедура заміни, яка гальмує процес, може бути спрощена й пришвидшена депутатами. Також щодо інформаційної безпеки: майже сто тисяч жителів прикордонних районів Чернігівщини не мають доступу до ефірного українського телебачення. Розв’язанню проблеми також можуть бути корисні зусилля народних депутатів», – зазначив Валерій Куліч, спілкуючись із пресою в ході відвідин міжнародного пункту пропуску «Сеньківка».

Народні депутати ознайомилися з організацією служби посилених прикордонних нарядів, зі станом інженерного облаштування державного кордону, технічними та іншими засобами, які використовуються для здійснення прикордонного контролю та охорони державного кордону. Зокрема, реалізованими у рамках проекту «Європейський вал».

У Городні делегація народних депутатів та голова ОДА зустрілися з місцевими мешканцями – мова йшла про закриття шкіл, медичних установ, зміни в пенсійному законодавстві тощо. У райцентр така представницька делегація парламентарів завітала вперше.

Василь ЧЕПУРНИЙ "Голос України"
Фото прес- служби Чернігівської облдержадміністрації



Теги:Чернігівська ОДА, українсько- російський кордон, Сергій Рудик, Сеньківка


Читайте також



Коментарі (0)
avatar