реклама партнерів:
Головна › Новини › КРИМІНАЛ

Наркотик «ховався» в коробці для сірників

До зони спрощеного митного контролю автомобільного пункту пропуску «Нові Яриловичі» 9 лютого поточного року заїхав автомобіль «ДЕО-Нексія» під керуванням громадянина Республіки Білорусь. В автомобілі, окрім водія, знаходилось ще двоє пасажирів – також громадян Білорусі, які прямували до України.

Співробітники Чернігівської митниці та прикордонники, які входили до складу спільної оглядової групи, вивели автомобіль зі смуги спрощеного контролю для здійснення поглибленого огляду. Під час усного опитування водій та пасажири заявили, що ніяких заборонених чи обмежених до переміщення через кордон предметів вони не мають. Але зовнішні ознаки подорожуючих дали підставу для застосування до них виняткової форми митного контролю – особистого огляду. У двох чоловіків ніяких заборонених предметів дійсно не було. Та, коли черга дійшла до третього юнака, той зізнався, що переміщує з собою марихуану і дістав з кишені куртки коробок для сірників, в якому знаходилась речовина зеленого кольору. Коробок для сірників з речовиною рослинного походження був вилучений у громадянина у присутності понятих. Експертиза підтвердила, що речовина містить в своєму складі особливо небезпечний наркотичний засіб – екстракт каннабісу. На своє виправдання 23-річний порушник повідомив, що коробок з наркотиком знайшов у під’їзді власного будинку, поклав до кишені та сподівався покурити при слушній нагоді.

Начальник Чернігівської митниці порушив кримінальну справу відносно громадянина Республіки Білорусь за ознаками злочину, передбаченого ч. 2 статті 305 Кримінального кодексу України.

Прес-служба Чернігівської митниці




Теги:марихуана, наркотик, Білорусь, митниця


Читайте також



Коментарі (0)
avatar