реклама партнерів:
Головна › Новини › КРИМІНАЛ

Марихуану у студентів виявив... собака

21 жовтня 2010 року начальником Чернігівської митниці була порушена кримінальна справа за фактом замаху громадянами Республіки Білорусь на переміщення через митний кордон України особливо небезпечного наркотичного засобу – каннабісу.

19 жовтня 2010 року в пункті пропуску «Горностаївка – Терюха» під час здійснення прикордонно-митного контролю потягу сполученням «Чернігів - Гомель» у вагоні № 3 «спрацював» службовий собака прикордонної служби. При ретельному огляді між сидінням та боковою панеллю вагону був виявлений згорнутий проїзний документ, в якому знаходилась подрібнена речовина рослинного походження темно-зеленого кольору вагою 7,19 грамів (брутто).

У ході проведення заходів по встановленню особи, яка є власником виявленої речовини, була проведена перевірка документів у пасажирів вагону. Так і знайшовся власник білету з Гомеля до Чернігова, а разом з ним і наркотичної речовини. Ним виявився 19-річний студент українського інституту, який разом з колегою по навчанню повертався до Гомеля. Молодих людей затримали і доправили до Чернігова для з’ясування обставин. Пояснення молодих людей були доволі плутаними: спочатку вони повідомили, що один з них знайшов наркотичну речовину біля залізничного вокзалу - під лавочкою, пізніше, що придбав у центрі Чернігова біля одного з магазинів. Як пояснив один з порушників: «Сховав «траву» між сидінням і стінкою вагону, тому, що боявся». Йому здавалося про все подбав, але ж самого головного - того, що на квитку стоїть його прізвище, не врахував. Зважаючи на юний вік порушників, мабуть сподівалися, що ані митники, ані прикордонники не помітять…

Проведене експертне дослідження підтвердило приналежність затриманої речовини до особливо небезпечного наркотичного засобу – каннабісу. Кримінальна справа порушена за ознаками злочину, передбаченого ч. 2 ст. 15, ч. 2 ст. 305 Кримінального кодексу України.

Прес-служба Чернігівської митниці




Теги:митниця, студенти, канабіс, кордон, марихуана


Читайте також



Коментарі (0)
avatar