реклама партнерів:
Головна › Новини › ПОДІЇ

На фронті загинули два наші воїни- земляки

Командир 36-ї окремої бригади морської піхоти імені контр-адмірала Михайла Бєлінського Андрій Гнатов розповів про обставини загибелі чотирьох військових біля Павлополя. Два з них - уродженці Чернігівщини. За незалежність та територіальну цілісність нашої України і наш із вами спокій на мирній території своє життя поклали : ☑️- старший матрос Олександр ШАРКО , помічник гранатометника,1988 року народження, мешкав в Козелецькому районі, Чернігівської області; - матрос Владислав РАК , гранатометник 1998 року народження, мешкав у с.м.т. Козелець, Чернігівської області.

За словами Андрія Гнатова, вранці 6 серпня приблизно о 10:30 противник порушив умови перемир'я в районі Павлополя на Донеччині, здійснивши обстріл позицій ЗСУ з боку Українського.

У доповіді спостерігача ОБСЄ зафіксовано вибух – ймовірно, боєприпасу для гранатомета СПГ-9 (станковий протитанковий гранатомет) або міни калібру 82 міліметри. Приблизно через хвилину спостерігач ОБСЄ просунувся до місця вибуху.

Він виявив там чотирьох військовослужбовців, які від мінно-вибухових травм ознак життя вже не подавали,
– розповів командир 36-ї бригади.

На місці підриву виявили вирву, характерну для розриву артилерійського боєприпасу. Але за звуковими обставинами вибуху – міна була переобладнана, причому таким чином, щоб її запуск відбувався без використання самого міномета. Про це розповів 24 канал.



Теги:донбас, 36 бригада, Павлополь, російсько - українська війна


Читайте також



Коментарі (0)
avatar