реклама партнерів:
Головна › Новини › Гаряча точка

На Чернігівщині -- надзвичайна ситуація

На Чернігівщині спостерігається надзвичайна ситуація з пожежами, адже щодня до підрозділів МНС надходить близько 10-ти повідомлень про нові загоряння.

Як результат, з початку року в області вже зареєстровано 849 пожеж, внаслідок яких загинуло 63 особи. Крім того, у зв’язку із спекотною погодою, в екосистемах області склався надзвичайний 5 клас пожежної небезпеки. За умов високих температур надто високий ризик виникнення пожеж. В області вже зафіксовано 19 пожеж у лісах, 2 - на полях зернових та 142 - загоряння сухої рослинності або сміття на відкритій місцевості. Основними причинами їх виникнення є розведені багаття, кинуті непогашені сірники чи недопалки, спалювання сухої трави або залишків рослинності, а також дитячі пустощі з вогнем.

Так, нещодавно біля с. Веприк Бобровицького району на ячмінному 25-гектарному полі фермерського господарства "Вікторія" виникла пожежа, внаслідок якої знищено 15 га посіву ячменя. Поблизу с. Куликівка Городнянського району на 280-гектарному житньому полі фермерського господарства "Віра" вогонь знищив 7 га посіву жита. В с. Велика Дорога Ніжинського району сталася пожежа господарчої споруди, що належить сільгосппідприємству "Магнат". Внаслідок пожежі вогнем знищено 30 тон соломи.

В с. Степове Носівського району непогашений недопалок, залишений без нагляду 75-річним господарем спричинив пожежу сухої трави. Лише завдяки оперативним діям підрозділів МНС вогонь не встиг розповсюдитись на поруч розташований житловий будинок та господарчу споруду. Внаслідок необережного поводження з вогнем на відкритій місцевості вигоріло 0,9 га сухої трави біля с. Філонівка Сосницького району. В м. Щорс дитячі пустощі з вогнем призвели до пожежі, внаслідок якої вогнем знищено 2,5 тони сіна.

З метою попередження пожеж, Чернігівською облдержадміністрацією прийнято розпорядження щодо тимчасових обмежень доступу населення й в’їзду автотранспорту на територію лісових масивів, а також про перенесення дати відкриття полювання на більш пізній термін. Крім того, дані питання розглянуті під час засідання обласного оперативного штабу з попередження, локалізації і гасіння великих пожеж у лісових масивах, на сільгоспугіддях і торфовищах Чернігівської області у весняно-літній період 2012 року та прийняті відповідні рішення.

У зв’язку з цим, Управління Держтехногенбезпеки у Чернігівській області звертається до населення з проханням обережно поводитися з вогнем. Ні в якому разі не можна спалювати на полях траву. Не залишайте без нагляду дітей, які в пошуках розваг можуть вигадати небезпечні гри з вогнем. Частіше роз’яснюйте малюкам про небезпеку пожеж.

Юрій ЧЕПОВСЬКИЙ,
начальник Управління Держтехногенбезпеки
у Чернігівській області



Теги:мнс, пожежі, надзвичайна ситуація, Степове, Велика Дорога


Читайте також



Коментарі (0)
avatar