реклама партнерів:
Головна › Новини › Гаряча точка

Пожежа у селищі на Чернігівщині: 18 сараїв, 5 автомобілів

05-го червня о 17:52 до управління МНС в Чернігівській області надійшло повідомлення про пожежу господарчих сараїв, які розташовані в лісовому масиві біля вул. Танкістів у смт Гончарівське Чернігівського району.

За викликом до місця події негайно прибула пожежна команда місцевої військової частини та трактор для підвозу води. На цей час вогнем було охоплено більше десятка дерев’яних сараїв. У зв’язку зі щільною забудовою та чималою кількістю паливно-мастильних матеріалів, що зберігалися всередині будівель, пожежа миттєво розповсюджувалася та охопила площу близько 900 квадратних метрів. Створилася загроза розповсюдження полум’я на поруч розташовані житлові будинки, інші сараї та лісовий масив. Для гасіння додатково були залучені 4 відділення підрозділів МНС з Чернігова та смт Михайло-Коцюбинське.

Завдяки професійним та злагодженим діям рятувальників, о 19:25 пожежа була локалізована та через годину остаточно ліквідована.

Підрозділи МНС не допустили розповсюдження вогню в лісовий масив та на 50 господарчих споруд. Сума врятованого майна складає близько 200 тисяч гривень. Внаслідок події жертв та постраждалих немає. Вогнем знищено 18 приватних господарчих сараїв, 5 легкових автомобілів та 3 одиниці мототранспорту. Збитки встановлюються.

На місце події виїздило керівництво та оперативна група УМНС в області. В ході попереднього розслідування з’ясовано, що місцеве населення без наявних на те законних підстав та дозвільних документів самовільно збудувало в лісовому масиві на околиці селища господарчі сараї. Крім того, ігноруючи вимоги правил пожежної безпеки, жителі часто біля сараїв смажили шашлики, курили та спалювали сміття. Тож, найімовірніше причиною пожежі стало необережне поводження з вогнем. Винна особа встановлюється.

Полковник служби цивільного захисту Юрій ФЕДОРОВ,
перший заступник начальника УМНС в Чернігівській області.



Теги:мнс, надзвичайна ситуація, пожежі, Гончарівське


Читайте також



Коментарі (0)
avatar