реклама партнерів:
Головна › Новини › ПОГЛЯД

Мудрість шлунка

Про їжу ще так він казав:

«Якщо хочемо, аби діло було зроблено якнайліпше, то беремося за це самі. Чому ж ставимося інакше до найважливішого діла – їди? Чому їмо де-небудь і будь-що, те, що нам подають? Навіть дикі звірі не роблять сього. Вони їдять, коли голодні і коли добудуть, «зароблять» харчі. Візьміть собі за звичай їсти те, що приготували собі самі, і тоді, коли приготували. Себто не їсти «готового» – консервованого, засоленого, замороженого, вудженого. Ця їда – напівотрута. Якщо вам доведеться готувати самому, то ви частіше уникатимете зайвої роботи – смажити, варити, пекти. А отже, в їжі буде більше сирого, свіжого, грубого, тобто ціннішого. Ви з подивом виявите, що смачно наїстися можна жменькою горіхів з яблуком і трав’яним чаєм із ложкою меду. Або скибкою житнього хліба з кухликом кислого молока, до якого підмішано ложку лляного насіння. На лихий кінець – печеним яблуком, облитим шовковичною патокою… І шлунок буде вдячний, бо він мудріший за очі. Є ще одна корисна залога в такому столуванні: той, що сам готує, їсть менше, ніж той, що сідає до готового. По правді, навіть запах насищає…

Якщо нас посилено тягне на якусь шкідливу їжу, себе можна обдурити. Бо це не мозок просить, а плоть, кістки, кров. Якщо хочеться солоного, треба більше їсти риби і пити козячого молока. Якщо кортить солодкого, споживайте горіхи, виноград, свіжу садовину і картоплю. Потяг до горілки заглушуйте м’ясом і вівсяною кашею. Масне можна замінити сиром, гуслянкою, крупами, молоком. Схильність до борошняного переб’ють горіхи, квасоля і горох. Якщо хочете притлумити надмірний апетит, помагайте собі червоними ягодами та насінням гарбуза і соняшника.

При головних болях треба їсти більше шпинату, буряку, моркви, яєць, різного насіння. При хворобах нервів і судин – квасолю, печінку, овочі і злаки".

Мирослав ДОЧИНЕЦЬ. "Триб".



Теги:ягоди, дід Ворон, горіхи, Мирослав Дочинець, їжа


Читайте також



Коментарі (0)
avatar