реклама партнерів:
Головна › Новини › КУЛЬТУРА

Москалівська кабардинка набирає рекордне число переглядів

Поширене жуналісткою Лобов'ю Потапенко відео виконання кабардинки "Купи мені, мамко, ботинки" набирає вже дев'яту тисячу переглядів. Танок виконують мати і син Дахни із села Москалі Чернігівського району. Акомпанує музичний гурт "Занедбанці".

Чому саме йдеться про мамку? Журналістка пише: "Купи мені, мамко, калоші - я станцюю танець хороший, купи мені, мамко, ботинки - я станцюю танець кабардинки". Під враженням відео згадала розповіді мами про молодість... Чому співають "купи, мамко"? Напевно, тому, що батьків не мали після війни".

Юрій Дахно розповів, що його мати виросла взагалі і без батька і без матері: "Батько загинув на фронті 12.12.1943 року, а мати померла 01.08.1944 року, залишивши трьох сиріт. Благо, що опіку над онуками взяла на себе рідна бабуся-інвалід. Найстаршій 14-річній доньці, залишились від матері не лише дві маленькі сестрички 1938 та 1942 років народження, а ще й колгоспна борона, в яку доводилось впрягатись самій або впрягати корову, боронуючи колгоспне поле. Незважаючи на все, всі зуміли вижити, обзавестись родинами. Українці - народ непереможний, вистоїмо й тепер!"

Юрій Дахно працював поштарем і збирав старожитності. Тепер він створив у рідному селі Москалі унікальний музей української минувшини.

Переглянути відео москалівської кабардинки можна тут на сторінці Юрія Дахна: https://www.facebook.com/profile.php?id=100008273084030&fref=nf&pnref=story



Теги:старовинні танці, Юрій Дахно, село Москалі, гурт Занедбанці


Читайте також



Коментарі (0)
avatar