реклама партнерів:
Головна › Новини › Гарячий коментар

"Ми не спроможні видавати "Сіверщину" - Віктор Лазар

На засіданні правління обласного товариства "Просвіта" імені Т.Шевченка представник видавця газети "Сіверщина" Віктор Лазар повідомив, що ТОВ РВЦ "Сіверщина" не спроможне надалі видавати газету.

Як відомо, засновником газети є обласне товариство "Просвіта" імені Т.Шевченка, але восени минулого року Віктор Лазар, Сергій Аверченко та їх колеги з ТОВ РВЦ "Сіверщина" розгорнули широку кампанію по захопленню газети, яка "Просвітою" була названа рейдерством. При цьому головний редактор Василь Чепурний був відсторонений від своїх обов'язків, йому не виплачувалася зарплата, він був звинувачений у численних порушеннях, жодне з яких за цей час не підтвердилося.

При цьому Віктор Лазар раніше особисто запевнив членів правління "Просвіти", що газета буде виходити і курс її не зміниться. Редактором було призначено Олександра Супронюка, що перейшов з газети "Чернігівщина".

За 7 місяців видавці довели свою неспроможність підняти газету - тираж її упав, а боргів, за словами Віктора Лазаря, залишено біля 200 тисяч гривень. В тому числі невиплаченою є зарплата працівників газет "Сіверщина" та "Біла хата".

Правління "Просвіти" констатувало недобросовісність людей, які взялися за видання просвітянської газети і зауважило, що за всіма правилами ведення бізнесу видавці зобов'язані забезпечити видання газети до кінця передплатного сезону.



Теги:Василь Чепурний, Сіверщина, Віктор Лазар, Просвіта


Читайте також



Коментарі (2)
avatar
1
Спецпроект  гурту  "благодійників" вдався. Адже вони довели власними  інтелектуальними можливостями довели , що "не перевелися на старій Чернігово-Сіверській землі вмільці здійснювати "високопрофесійний" менеджмент з руйнації націонал-демократичних видань. Мабуть задля увічнення у поколіннях  пам'яті?
avatar
2
Ломать не Строить. Вы как всегда в своем репертуаре, Виктор Леонидович!
avatar