реклама партнерів:
Головна › Новини › ЕКОЛОГІЯ

Львівське сміття стало політичним

На сесії Чернгівської міської ради сьогодні розгорілися дебати навколо прохання львівського міського голови Андрія Садового приймати у Чернігів півтори місяці сміття львівських підприємств.

Оскільки керівники фракції депутатів висловилися проти такої "співпраці" зі Львовом, міський голова Чернігова Владислав Атрошенко на сесію питання не став виносити. Але представники регіоналів - Шеремет ("Опозиційний блок") та Олександр Соколов ("Наш край") наполягли на включенні до порядку денного іншого питання - про прийняття мораторію на прийом сміття з інших міст.

Заперечуючи проти мораторію на прийом сміття, висловились Ігор Андрійченко («ДемАльянс») та Володимир Зуб («Самопоміч»). Андрійченко наводив аргументи, схожі на слова Атрошенка.

Зуб, що працює начальником управління охорони здоров'я Львівської міськради, навів приклад Чорнобильської трагедії і наголосив на необхідності взаємодопомоги. Однак отримав несхвальні відгуки деяких жителів мікрорайону Масани, які чекали вирішення питання в залі. Потім в кулуарах він сказав на адресу «Опоблоку», що ця партія робить політичне шоу.

Зрештою, мораторій прийняли і сміття з інших міст у Чернігів возити не будуть.

Позиція обласної організації Народного Руху України: "Садовий, зроби сам!".

"Дивною є взагалі сама постановка такого питання. Возити львівське сміття за сотні кілометрів замість його сортування хоча би так, як роблять у Мені і все це замість побудови сміттєпереробого заводу - до такого безглуздя треба було додуматись!

Тим паче дивно, що мова йде про культурне місто Львів, яке вже давно би мало стати прикладом європейського поводження зі сміттям. Зрештою, міський голова Львова Андрій Садовий не перший рік керує міським господарством і дивно, що він досі не вирішив цієї проблеми.

Проте, замість вирішення сміттєвої проблеми, він створив партію "Самопоміч", куди за якісь заслуги вписав і заступницю тодішнього міського голови Чернігова Соколова - Анну Романову. Тож тепер ми маємо сказати пану Садовому словами його партії: "Зроби сам!".

Що, проте, не заважає чернігівським депутатам зайнятися проблемою звалища у Масанах, роздільного збору сміття у чернігівських дворах та його переробки, вирішення проблеми ставків рідких токсичних відходів. Народний Рух запрошує чернігівських депутатів попіаритись на чернігівських проблемах!

Прес- служба обласної організації Народного Руху України.



Теги:Самопоміч, Народний Рух, львів, сміття, Чернігівська міська рада


Читайте також



Коментарі (0)
avatar