реклама партнерів:
Головна › Новини › ПОГЛЯД

Любіть Україну або забирайтеся геть!

Якщо вам не подобається цей лозунг, винесений у заголовок, я вам скажу інший: «Люби Америку або забирайся геть!» Це так кажуть у США. І ніхто не волає про американський націоналізм.

А в нас під Верховною Радою у вівторок організувала влада ганьбовище — звезли з Одеси та Кривого Рогу працівників підприємств, загарбаних Ахметовим, і стали… захищати російську мову. Так татарин Ахметов розпалює міжнаціональну ворожнечу — агов, генпрокуроре Пшонка, де ви? Міліція ж проти тих, хто вийшов на захист мови державної, застосувала газ.

…Я оце собі думаю: наша влада недолуга чи просто нахабна? Але, як кажуть на батьківщині нашого Президента, Бог — не фраєр. Скажіть на милість, який дурень поїде в Україну на Євро-2012, якщо по своїх євроньюзах побачить газові атаки в центрі української столиці? Зате зовсім поїде в нього ум за розум, дах за кришу, якщо європейський обиватель почує, що труять людей за… державну мову.

Остаточно зганьбилася і наша опозиція — як заявив Турчинов, вони не знали, що голосування йде за законопроект московських агентів Ківалова – Колесніченка. А для чого ми вас, шановні, туди пообирали? Щоб ви ото жирували на депутатських зарплатах, щоб навіть жінок ваших нашим коштом вигулювали на курортах, щоб навіть на пенсіях ми на вас горбатилися своїми податками? А вони «не зрозуміли»…

Тепер Яценюк оголошує безстрокову акцію з наметами — ага, пізно пити «Боржомі», якщо печінка відпала, як кажуть на тому ж таки Донбасі. А Литвин узагалі повівся, як завжди, гидко: то рвав на собі вишиванку за українську мову, то слухняно в оточенні регіоналів провів законопроект. Недарма Кучма казав колись, що тільки йому і довіряє…

Народний депутат, що числить себе в українському таборі, пише перед голосуванням статтю «Мой Пушкин», де російською мовою зізнається в любові до класика російської літератури. У наївній надії, що натомість регіонали пустять рясну сльозу і не будуть голосувати за другу (читай — єдину) державну мову — російську. Та чхати вони хотіли на того ж таки Пушкіна — вони скоро й феню зроблять державною. Але ж який живучий комплекс малоросійства — треба прогнутися перед сильнішими! А я не люблю Пушкіна, хоча б через те, що його культ насаджений тов. Сталіним у 1937 році. Не люблю, як не любив його Шевченко за брехливу «Полтаву». І до чого тут українська мова?!

Треба сказати прямо: ті, хто душить українську мову, є прямими і свідомими ворогами України. А мова — останній оплот нації. Той оплот, на захист якого (як ще і церкви), піднімаються навіть немічні. Чоловіки-українці згадають дух Гайдамаччини, Коліївщини, отаманщини — «побачите, які будуть жнива» (Тарас Шевченко). Я лякаю чи перебільшую? Тоді читайте про ситуацію у Броварах. Це вже не дзвіночки, це — дзвоники. За ними — дзвони. На сполох!
Україна — в небезпеці!

Василь ЧЕПУРНИЙ



Теги:українська мова, законопроект Ківалова- Колесніченка, Василь Чепурний


Читайте також



Коментарі (5)
avatar
1
До речі, ця стаття опублікована в газеті "Сіверщина" -- єдиній українській патріотичній газеті на Чернігівщині, яка виживає сама, як може. Тож якщо Ви, читачу, українець -- передплатіть "Сіверщину"! Це можна зробити по всій Україні! Тільки так газета зможе вижити і достойно боротися за Україну.
avatar
2
хлам это а не газета)))) печку топить в самый раз!!
avatar
3
Бывшие преподаватели марксизма-ленинизма, а ныне активные деятели т.н. всеукраинского общества "Просвита", внушают землякам: раз вы живёте на Украине, то вы - украинцы и должны “балакать мовою”. Пример требований председателя “Просвиты” Павлика Мовчана: “Кабинету Министров Украины обратиться к руководству радиостанций “Свобода”, “Голос Америки” и к Госдепартаменту и Конгрессу США о трансляции их передач на украинском языке на территорию Украины”, “Кабинету Министров увеличить в 100 раз тарифы на русские печатные издания”.
Однако на территории, где сегодня располагается “держава Украина”, основной и древний язык – русский. Именно этот язык был государственным в Киевской Руси. В начале ХII века в “Повести временных лет” монах Нестор писал: “Словенскый языкъ и Русский одно есть”. “Русская правда”, “Слово о полку Игореве” и другие памятники Киевского периода написаны на русском языке. Только в 1818 году появилась первая “Граматика малороссийского наречия”. Издал её в Санкт-Петербурге русский ученый А. Павловский. В старину никто и речи не вёл об “украинском” языке. Потому что не было “украинцев”. Была Малая Русь. “Малая” - это значит исконная Русь, откуда, по словам летописца, “есть пошла русская земля”. Богдан Хмельницкий называл казачество “народом русским”, а Н.В. Гоголь писал: “Слава Богу, что мы русские”. Однако в судьбу Малороссии вмешалась политика.
В 1922 году декретом большевиков Скрыпника и Гунько слово Малороссия было заменено на слово Украина, а русский язык обозвали украинским. Как пишет современный писатель Сидоренко: “Слово “украинец” было неизвестно в России. Когда большевики его стали навязывать населению, то малороссы спрашивали друг друга, где и что мы украли?” Именно большевики создали массового “украинца” как социально близкий партии элемент, как альтернативу, разрушающую единство русского мира. Недаром многие деятели “украинства” признавали за советским “украинским” проектом родственность тому, что они делали. “Украинский” национализм и советская “украинизация” делали одно дело – дерусификацию.
avatar
4
Для "асди". Снобізм і совок - два в одному. "Аd Fontes!", шановний і недоучений. Це латиною "до джнрел", тобто до першоджерел. Згадувані Вами твори написані церковнослов'янською, а не російською, це різні речі. Єдиної мови в Київській Русі ніколи не було. Кожне плем'я розмовляло власним діалектом, як і скіфи (аргіппеї), за Геродотом, розмовляли 7 мовами. А назва "Україна" вживається у 1187 в "Іпатіївському літописі". Крім того, ці твори дійшли до нас переважно не в оригіналах, а пізніших копіях з відповідними пізнішими мовними нашаруваннями. На поч. ХХ ст , за Грушевським, українською розмовляли понад 40 млн. осіб. Невже ви думаєте, що вони були українізовані в часи царської імперії? Не хочеться дискутувати з неуками та жертвами українофобської освіти. "Аd Fontes"
А Чепурному й газеті "Сіверщина" - повага за таке нині рідкісне слово Правди. Мужності Вам і здоров'я.
avatar
5
Ненавиджу російську мову в Україні!!!!!!!!!!!! А тим більше - чернігівську!!!!!!!!!!!!!!!
avatar