реклама партнерів:
Головна › Новини › ПОДІЇ

Застав дурня Богу молитись...

Ні, вони зовсім не дурні - ті, хто запропонував перейменувати Запоріжжя. Адже давно відомий спосіб спаплюжити будь- яку ідею - довести її до абсурду.

Так ідею звільнення України від російської колоніальної наволоки якась маловідома Національна комісія зі стандартів української мови ганьбить пропозицією перейменувати Запоріжжя. Але не тільки - на Чернігівщині також пропонують перейменувати села, назвам яких по 300- 400 років. Ось, мовляв, вам, хохлам, ваша дерусифікація!

Зроблено це свідомо, бо комісю очолює нікому у філологічному світі не відомий Володмир Мозгунов (бачу, що логічніше писати його ім'я - Владімір!). Він уродженець Макіївки, був доцентом у Донецьку. Але головою Нацкомісії став шляхом її захоплення після візиту туди тодішнього міністра освіти Сергія Шкарлєта, відомого чернігівського регіонала, який, зокрема, відзначився ліквідацією в технологічному кафедри української мови.

До Мозгунова комісію очолювала відома мовознавець Орися Демська. А хто чув цього Мозгунова? Зрештою, в.о. голови комісії він став, уявіть собі, 14 лютого 2022 року. Частина членів комісії заявила про рейдерське її захоплення і подала протест реєстратору - безрезультатно. Натомість дії Мозгунова - Шкарлєта виправдовував ще один "політичний українець" - державний секретар міністерства освіти Сергій Захарін.

Мозгунови- Шкарлєти - не дурні. Відповідно, все роблять свідомо.

Василь ЧЕПУРНИЙ



Теги:Василь Чепурний, українська мова, Запоріжжя, агенти Москви, дерусифікація, Шкарлєт


Читайте також



Коментарі (1)
avatar
0
1
А в Мінкультури та інформполітики теж є колишній державний секретар, а нині перший заступник Міністра Ростислав Карандєєв. Так що правлять не тільки міністри.
Ця "якась маловідома Національна комісія зі стандартів української мови" пропустила НАЦІОНАЛЬНИЙ СТАНДАРТ УКРАЇНИ

ДЕРЖАВНА УНІФІКОВАНА СИСТЕМА ДОКУМЕНТАЦІЇ
УНІФІКОВАНА СИСТЕМА ОРГАНІЗАЦІЙНО-РОЗПОРЯДЧОЇ ДОКУМЕНТАЦІЇ

Вимоги до оформлення документів
ДСТУ 4163:2020
Чинний від 01 вересня 2021 року.
У ньому міститься заборона написання по батькові в документах. Зачищення ідентичності української нації "тихою сапою" далі йде.
avatar