реклама партнерів:
Головна › Новини › КУЛЬТУРА

Комуніста Олійника висунули на Нобелівську премію

Шведська академія, яка опікується Нобелівською премією в галузі літератури, отримала офіційне подання Національної Академії наук України за підписом Бориса Патона про висунення кандидатом на здобуття Нобелівської премії 2012 року поета-академіка Бориса Олійника.
У жовтні 2011 року під час ювілейного вечора, присвяченого 100-річчю творчої діяльності класика сербської літератури, Нобелівського лауреата І. Андріча, була виголошена пропозиція щодо висунення на здобуття Нобелівської премії в галузі літератури у 2012 році дійсного члена Національної Академії наук України Бориса Олійника. На цьому зібранні зорганізувалася ініціативна група з числа представників творчої і наукової інтелігенції, яка провела у листопаді-грудні 2011 року публічне обговорення цієї пропозиції. Ініціатива була оприлюднена через засоби масової інформації.

Інформація: Українська літературна газета

Від редакції "Сіверщини".
Висувати має право авторитетна організація, а хто назве нашу Академію наук авторитетною для Нобелівського комітету? По-друге, здається, не було в історії нобеліянтів, щоб нагородили комуніста.А по-третє, найстрашніший український звір не дасть дійти Олійнику до нагороди -- звір зветься Жабою...



Теги:Нобелівська премія, Борис Олійник


Читайте також



Коментарі (2)
avatar
1
Маячня
avatar
2
Б.Олійнік - асинхронний піар-хід партії влади на висування в нобіліанти Юлії Тимошенко?!
Бідний Нобель!
avatar