реклама партнерів:
Головна › Новини › СУСПІЛЬСТВО

Коли лікує самогонка

Сергій Редкач – знакомитий в районі чоловік. Досить сказати, що так знати район, як він, можуть хіба ще дорожники та лісники. Але вони – частково, відповідно до свого професійного профілю, а головний ветеринар району – набагато ширше. Адже лікуючи тварин, спілкується з людьми, а заодно знає і дороги, і ліси, звідки, бува приходить так звана африканська чума, і …владу. Недарма, коли починалися тільки радіотелефони, вони були у влади і у ветлікарів.

У Новгороді- Сіверському Сергій Редкач створив зразкову ветеринарну лабораторію, що визнає і його обласне начальство. Щоправда, як він сам розповідає, при її створенні часто був готовий «взяти рюкзак на плечі», тобто звільнитися. Адже ризикував, часто йшов не за бюрократичними правилами.

В цьому ряду і його рецепт лікування хвороби Тишена у свиней. Він додумався робити ліки на основі …самогонки. «Обов’язково, щоб саме самогонка, ота з сивушними маслами», - добродушно посміхається Сергій Олександрович. А ще додає глюкозу, соду… У хазяйстві колишнього голови районної адміністрації Сичова двоє поросят пропали, аж доки Сергій Редкач не ввів третьому свої ліки – очуняло.

Сергій Редкач підсміюється над істерикою, яку, бува, роздувають при виявленні джерела африканської чуми свиней і нарікає на слабку державну політику щодо тваринництва: «Треба ввести залізне правило: на тисячу гектар землі не менше ста корів. Для такого району, як наш, це було би порятунком».

Сергій Редкач – родом із Бирина, що за Десною. Та й весь Новгород- Сіверський район, а не тільки його рідне село, має великі луги – простір для розвитку тваринництва. Адже рільництво тут урожаїв високих не дасть, а ось худобі нарощувати кілограми та удої тут привільно. Та, на жаль, розвиток тваринництва тут поки що не в пріоритеті.

…А ще Сергій Редкач – передплатник «Голосу України». Цікаві люди читають цікаву газету.

Василь ЧЕПУРНИЙ,
Чернігівська область.
Фото Бориса ДОМОЦЬКОГО "Голос України"



Теги:ветеринарія, африканська чума, Бирино, Новгород- Сіверський


Читайте також



Коментарі (0)
avatar